torstai 6. syyskuuta 2018

Pyörällä halki Suomen 7. päivä: 160 kilometriä Rovaniemelle

29.07.2018
Sunnuntaina hyvästelimme mökin ja jatkoimme matkaa kohti Rovaniemeä. Päivän etappi oli toistaiseksi pisin, 160 kilometriä. Jo aamusta auringonpaiste enteili, että päivästä tulisi helteinen.

Tältä näyttää Flow

Ja tältä näyttää tämän projektin kulkupeli


Uintitauko Porttipahdan tekoaltaalla
Miksun pyöräily rullasi lepopäivän jälkeen hyvin. Neljänkymmenen kilometrin jälkeen hän laittoi instagramiin ”Flow” –päivityksen. Minullakin oli flow päällä. Parinkymmenen kilometrin välein pidetyt tauot sujuivat kommelluksitta ja matkalla kohdatut ihmiset olivat hyväntuulisia. Kun kaikki sujuu nappiin, ei reissusta ole paljoa kerrottavaa.

Orakoski Camping Sodankylässä jäi testaamatta. Toimi pelkkänä taukopaikkana. Ehkä ensi kerralla.


Miksu vietti tauot varjossa


Päivän ainoa jännitysmomentti koski Rovaniemen leirintäalueen majoitustilannetta. Alkuperäinen suunnitelma oli yöpyä Rovaniemellä kaksi yötä (lauantai – maanantai). Onneksi satuin tarkistamaan, mitä kaupungissa tapahtuu ja kappas, juuri tuona viikonloppuna Rovaniemellä järjestettiin Lapin suurin kesätapahtuma: Kuninkuusravit. Paikalle odotettiin jopa 50.000 matkailijaa ja kaikki majoitustilat oli varattu. Myös Ounaskosken leirintäalueen nettisivuilla ilmoitettiin, että alue on buukattu täyteen.

Homma skulaa ja huoltomiestä hymyilyttää

Tällä P-paikalla tapasin asuntoautolla retkeilevän kolmikon: isoisä, isä ja poika. Kaverit olivat kolmessa polvessa matkalla Lappiin kalastamaan. Vietimme mukavan rupatteluhetken ja sain isoisältä kupin kahvia. Mitäs me isoisät.

Matkan varrella oli monenlaisia huoltamoita. Tämän taukopaikan mainoskyltissä oleva lämpömittari näytti + 33. Varjo tuli tarpeeseen.

Onneksi muutimme suunnitelmaa ja yövyimme lauantain ja sunnuntain välisen yön Petkulassa. Nyt ongelma oli enää yhden yön kokoinen. Soitin sunnuntaiaamuna leirintäalueelle ja tiedustelin tilannetta. Ounaskoskelta ei luvattu mitään. Paikat täytettään sitä mukaan, kun yöpyjät ilmoittautuvat leirintäalueen receptioniin. Edessä oli siis matka Rovaniemellä epätietoisena siitä, missä seuraava yö vietetään.

Plan B jos leirintäalueelle ei mahdu
Hätätilanteessa olis leiriydytty tällä P-paikalla


Kaikeksi onneksi leirintäalueella oli hyvin tilaa telttailijoille. Pystytin teltan, odotin Miksua ja sitten söimme risottoa. Päivän hiet oli hyvä huuhdella Ounasjoen lämpimässä vedessä. Paikalla oli ravivieraita, jotka valittivat Kuninkuusravien nostamista hinnoista. Karavaanarit joutuvat pulittamaan 35 euroa per henkilö yöpymisestä alueella omassa asuntovaunussa! Meidän telttayön hinnaksi jäi 30 euroa.

Ounasjoki
Parin mökkiyön jälkeen olimme taas ihmisten ilmoilla. Ounaskosken leirintäalue oli tähänastisista yöpymispaikoista suurin. Missä tahansa juttelimme vieraiden ihmisten kanssa, aiheeksi nousi Miksun pyöräilyurakka. Eniten ihmetystä ja hilpeyttä herätti Miksun ajopeli, vuosikymmeniä vanha naisten pyörä.

Seuraavana päivänä oli edessä siirtymä Rovaniemi – Kuivaniemi. Säätiedotus ei luvannut helpotusta helteeseen.

Miksun pyöräilysaldo: 160 km

Tässä vielä arvostelussa Ounaskoski Camping:

Miksu: 8/10
+ korkean budjetin lafka
+ hyvä sijainti
- turhan ruuhkainen omaan makuun
- sormet meinasivat jäädä matkalle (selviää seuraavan päivän postauksessa)

Minä: 8/10
+ upea sijainti kaupungin kupeessa
+ hyvät yhteiset tilat
- kallis, telttailu 30 € yö
- sesonkiaikaan tungosta

"Olimme pojan kanssa tienpäällä kaksi ja puoli viikkoa. Tuossa ajassa reissasimme Lappiin, kävimme Pohjois-Norjassa ja matkustimme Suomen halki Nuorgamista Helsinkiin. Tuo Nuorgam-Helsinki etappi olikin ikimuistoinen. Poikani pyöräili sen yhdessätoista päivässä vanhalla naisten kolmivaihteisella polkupyörällä. Minä oli mukana huoltomiehenä ja ajoin etapit autolla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti