keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Jokainen ihminen on ämpärin arvoinen

Kuva: Pixabay
Tämä tuhansien murheellisten ämpärien maa, jonka tuhansiin järviin juosta saa... Kuka keksi rakkauden ämpäreihin? En tiedä, mutta ilmaisten ämpäreiden osalta syyttävä sormi osoittaa kohti köyhänmiehen Stockmannia, sitä T:llä alkavaa. Tein empiiristä tutkimusta ja kokosin todistusaineistoa suomalaisesta hulluudesta nimeltä ilmaiset ämpärit:

Iltasanomat 28.08.2014:
Onko tämä mahdollista vain Suomessa? Sadat jonottivat ilmaisia ämpäreitä Pirkkalassa.


Pirkkalan Partolassa avattiin uusi Tokmannin myymälä torstaiaamuna. Perinteisesti Tokmannin avajaisissa jaetaan ilmaisia ämpäreitä. Nyt niitä oli jaossa tuhannelle ensimmäiselle. Jonottajia oli saapunut paikalle arviolta noin 400.
- Tässä on tunti odotettu. Ja hyvällä mielellä, sanoo eräs paikalle saapunut Tokmannin asiakas, joka lopulta sai ämpärin.

Kuva: Pixabay
Helsingin Uutiset 28.01.2015:
10 000 ilmaista ämpäriä ja Sara Sieppi nakuna – mikä tempaus!


Mankkaan ja Espoontorin uudistetut Tokmanni-tavaratalot jakavat kumpikin huomenna 1 000 ilmaista ämpäriä ensimmäisille asiakkailleen. Tempauksen nokittaa hampurilaisketju Snacky, joka jakaa 10 000 ilmaista ämpäriä. Ämpärinsä Snacky on hankkinut Tokmannilta.

Tempauksella Snacky juhlistaa laajentumistaan neljälle ABC-asemalle. Ämpärit ovat jaossa aamutuimaan 12.2. Kampanjan keulakuvana toimii rohkeassa kuvassa Sara Sieppi (Miss Suomi vuodelta  2011), joka on aiemmin esiintynyt myös Snackyn vuosikalenterissa. Sieppi on mukana jakamassa ämpäreitä Sörnäisten Snackyllä.

(Myöhemmin mainonnan eettinen neuvosto käsitteli Snacky-pikaruokaketjua koskevat valitukset. Neuvoston mukaan mainos, jossa entinen Miss Suomi Sara Sieppi poseerasi kaksi ämpäriä kriittisimpiä kohtia peittämässä, oli naisia syrjivä ja hyvän tavan vastainen.)

Kuva: Snacky
Etelä-Suomen Sanomat 8.9.2016:
Nyt lähtee ihan lapasesta: ilmaisia ämpäreitä jaossa Lahdessa pitkin päivää


Ilmaisten ämpärien jonottamisesta näyttää tulleen uusi suomalaisten kansallislaji. Perjantaina tätä lajia pääsee harrastamaan niin aamulla kuin iltapäivälläkin.

Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelma saapuu aamuvarhaisella Lahden torille kymmenvuotiskiertueellaan. Jaajo Linnonmaa, Juha Perälä ja Anni Hautala tekevät suoraa aamulähetystä torilta kello 6-10. Ja tietysti, kuten asiaan nykyään kuuluu, jaossa on myös suomalaisten rakastamia ämpäreitä, Aamulypsyn logolla varustettuna.

Jos aikainen herätys ei kiinnosta tai yksi ilmainen ämpäri ei riitä, voi iltapäivällä siirtyä Hennalaan. Apulannan museon avajaisia vietetään Hennalassa osoitteessa Helsingintie 199 kolmesta lähtien. Paikalle kannattaa saapua ajoissa, koska museon Facebook sivuilla luvataan, että sadalle ensimmäiselle on tarjolla ilmaisia ämpäreitä.

En löytänyt Apulandiasta Apulanta -ämpäriä viime syksynä. Lienee jaettu kaikki pois.

Helsingin Sanomat 14.10.2016:
Omaperäistä? Tämä firma jakaa ilmaisia ämpäreitä eikä se ole Tokmanni


Hampurilaisketju Burger King tempaisee halloweeninä ja jakaa ilmaisia ämpäreitä.
Karkki vai kepponen -ämpäreitä jaetaan Suomen ravintoloissa maanantaista 24. lokakuuta alkaen. Ilmaiseksi jaetaan myös teemaan sopivia pääkallokruunuja.

(Hauskaa, että kansainvälinen hampurilaisketjukin taipuu suomalaisten tavoille.)

Hifk järjesti Kalpan kannattajille ilmaisia ämpäreitä Hifk - Kalpa pelissä. Kalpa lähti leikkiin mukaan ja julkaisi Kalpalaisille "ämpärinkäyttöohjeet"

Itä-Savo 3.1.2017:
Kahvipaketti, ilmaislippuja ja kumihansikkaat - opiskelijat saavat Savonlinnassa selviytymisämpärin

Tammikuussa Savonlinnassa opintonsa aloittavat korkekouluopiskelijat eivät joudu opiskelija-arkeen tyhjin käsin. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin uudet opiskelijat saavat tuekseen selviytymisämpärin.

Ämpäri pitää sisällään muun muassa kahvipaketin, välipalalipukkeen, heijastimen, kynsiharjan, hengityssuojaimen ja kumihansikkaat. Tuotteet ovat peräisin eri yrityksiltä. Lisäksi opiskelijat saavat ilmaisliput Riihisaaren museoon ja uimahalliin. Ämpäreitä jaetaan Xamkin opiskelijoille Savonlinnan lisäksi myös Mikkelissä, Kotkassa ja Kouvolassa.

(Ovatko ämpärit osasyy Suomen menestymiseen Pisa -mittauksissa? Onko kukaan tehnyt aiheesta väistöskirjaa?)

Kuva: Itä-Savo
Geniem 4.09.2017:
Ämpärikuume leviää: Ohjelmistofirma jakaa ilmaisia ämpäreitä työhaastatteluun päässeille


Toimitusjohtaja (hieman ämpäripäissään) totesi että tarvitsemme ämpärikaupalla työhakemuksia. Tästä innostuneena myynnistä vastaava Tuomo oli kaikessa hiljaisuudessa tilannut laatikkokaupalla ämpäreitä, vaikka kymmenen olisi omasta mielestäni riittänyt.

Minimitilaus oli kuitenkin 50 kappaletta. Ämpäreitä on nyt joka nurkassa ja ajateltiinkin ilahduttaa ämpärikansaa aloittamalla oma ämpärikampanja.

(Syyskuussa alkanut ämpärikampanja oli kuukauden päästä tuottanut tamperelaisyritykselle kolme uutta työntekijää.)

Kuva: Pixabay
HSL 22.11.2017:
Ilmaiset ämpärit toivat miljoonamyynnin


Runsas vuosi sitten Kampissa kiemurteli satojen ihmisten hilpeä jono. Jaossa oli yhteensä 6000 vihreää HSL-ämpäriä ja rajattomasti ilmaisia matkakortteja kortittomille. HSL sai tuosta jonosta tuhansia uusia kanta-asiakkaita.

Ilmaiset ämpärit olivat osa HSL:n uusasiakaskampanjaa. Sen aikana toimitettiin 10 862 uutta HSL:n matkakorttia ihmisille, joilla ei sellaista vielä ollut. Noista korteista 6 215:lle on tehty latauksia marraskuun 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana.

“Yhteensä korteille on tehty latauksia lähes miljoonalla eurolla. Maksuttoman kahden viikon kauden jälkeen 57  prosenttia kokeilijoista on jäänyt asiakkaiksemme”, toteaa HSL:n asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja Mari Flink.
Kuva: HSL
Kaleva 27.1.2018:
Ehdokkailla loppukiri menossa, Matti Vanhanen sai myös vas­taeh­dok­kai­den äänestäjät torille - se on ämpäri, joka kannattaa!


Helsingin Narinkkatorilla on lauantaiaamupäivällä kylmää ja harmaata, jäistä vettäkin vihmoo niin, että korvissa suhisee. Siitä huolimatta hyinen aukio on hetkittäin täynnä kansaa, eikä ihme. Mikään ei nimittäin saa suomalaista helpommin liikkeelle kuin ilmainen ämpäri.

- Tulin tänne muuten vain pyörimään ja juttelemaan ihmisille. Olen äänestänyt ennakkoon jo omaa ehdokastani, Tuula Haataista (sd.). Se ei ole mikään vaalisalaisuus, kertoo helsinkiläinen Tiina Tuuri, joka on hetki sitten jonottanut ensimmäisenä Matti Vanhasen (kesk.) nimikirjoituksella varustettuja vaaliämpäreitä.

(Voin lyödä pääni pantiksi, että Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa presidentiksi on pyritty jakamalla ilmaisia ämpäreitä.)

Kuva: Pixabay
Vihdin Uutiset 1.4.2018:
Vihdin kunta jakaa tänään ilmaisia ämpäreitä – sata ensimmäistä saa superyllätyksen! 


Kunnan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä on valjastettu jakamaan ämpäreitä siis sekä kirkonkylän kyläaukiolle ja Nummelan torille sunnuntaina 1.4. kello 10 alkaen.
– Ämpäreitä riittää varmasti jokaiselle, mutta superyllätyksiä on vain 50 ensimmäiselle kummallakin torilla, Miettinen vinkkaa.

(Tämä juttu oli Vihdin Uutisten aprillipila. Tarina ei kerro, moniko meni halpaa.)

Kuva: Pixabay
Tyrvään Sanomat 15.4.2018:
VaLePan peliin kannattaa tänään mennä ajoissa – seura lahjoo faneja ilmaisilla ämpäreillä


Tänään sunnuntaina lentopallofanien kannattaa olla ajoissa hallilla, sillä 300 ensimmäiselle on jaossa Vanttilan Muovin VaLePa-ämpäri pelaajien nimikirjoituksilla. Ämpäreitä jaettiin myös tiistaina käydyssä ekassa finaalissa.

(Myös suomalaiseen urheilun finaalitapahtumaan kuuluu ilmaiset ämpärit. Tästä vinkki sinne rapakon taakse: Super Bowl miten olisi?)

Kuva: Pixabay

Linnanmäen Peacock esitti kesällä 2018 revyyn Tuhansien ämpärien maa. Revyytä mainostettiin näin:


Kansakuntamme haltuunsa ottanut ämpärimania valloittaa tulevana
keväänä Peacock-teatterin teatterimme tarjoillessa ämpärikaupalla
huumoria uusimmassa musiikki-ilottelussaan Tuhansien ämpärien maa.

Uutuusilottelu tarkastalee omaperäisen ihastuttavaa kansaamme
hulvattomien sketsien, huippuunsa viritetyn musiikin ja näyttävien
tanssinumeroiden kautta. Esityksen ohjauksesta vastaa ensimmäistä
kertaa viihteen moniottelija Jaakko ”Jaska” Saariluoma.


Kuva: UIT
Hirvihaaran Golf järjesti 10.11.2018 Ämpäri Open -turnauksen. Golf turnauksen jokaiselle osanottajalle annettiin ilmainen ämpäri. Tuohan voisi olla pääpalkintona!!
                                                         
                                                                         ******
Lopuksi kerron vielä oman ilmainen ämpäri -kokemuksen. Lähikauppa mainosti appelsiini-ämpäriä, ja meikäläinen ryntäsi välittömästi ostoksille. Ämpäriin mahtui 6,5 kg hedelmiä ja hinta oli vaivaiset 5 euroa. Kun laitoin alla olevan kuvan someen ja kehuin ostosta, kävimme kaverin kanssa seuraavan keskustelun facebookissa:

Minä: - Appelsiinien kanssa tuli ilmainen ämpäri! JES!!!!
Jake: - Vai maksoitko ämpäristä ja sait appelsiinit kaupan päälle?
M:    - Siinä tapauksessa oli helvetin kallis ämpäri. Nyt harmittaa.
J:      - Mitäs tulit tänne kehuskelemaan ämpärilläsi?
M:    - Nousi niin sanotusti ämpäri päähän.
J:      - Minä näin tuon tarjouksen K-Marketissa enkä ostanut. Nyt harmittaa minuakin kun sinä ostit.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti