torstai 13. kesäkuuta 2019

Nauru pidentää ikää?


Kuopiossa varma kesänmerkki on jokavuotiset komediafestivaalit. Kaupungilla kävelee vastaan Hedbergiä, Suokasta ja Vesteristä. Ihmiset vaikuttavat epäilyttävän iloisilta ja ravintoloista kaikuu naurunremahduksia. Elämä on hauskaa, ainakin kolmen päivän ajan.


Miksi komediafestarit Kuopiossa? Ehkä me savolaiset koetaan (lue: luullaan) olevamme luonnostaan hyvin vitsikästä kansaa. Minäkin kuulun tähän viiteryhmään. Aika ajoin savolainen vitsikkyys voi tosin lipsahtaa rasittavuuden puolelle. Tämän huomaa välillä puolihumalaisesta yleisöstä, joka yrittää varastaa shown esiintyjältä. Kaikella on kuitenkin hintansa. Kun lähdet mittelemään stand up -komiikassa ammattilaisen kanssa voit olla varma, että saat moninkertaisesti vastapalloon. Omituista kyllä, mutta tätähän ihmiset haluavat. Missä muussa tilanteessa maksaisit 25 euroa siitä, että joku v*****lee sinulle päin naamaa?


Olin perjantaina työporukan kanssa katsomassa "Kuusi Koomikkoa Säkissä" -esitystä. Naurua riitti mukavasti ja hiljaisempia hetkiä oli harvassa. Joidenkin esiintyjien vitsit olivat entuudestaan tuttuja, joten ihan koko aikaa ei tarvinnut kyyneliä silmistä pyyhkiä. Hyvä niin, sillä loppuunmyyty sali ja helteinen keli ottivat jo muutenkin kunnon päälle.


Muusikoilla on niin paljon helpompaa! Kun artisti tai bändi tekee hitin, yleisö haluaa joka keikalla kuulla suosikkikappaleensa. Kun koomikko keksii hyvän vitsi, yleisö nauraa ensimmäisellä kerralla kaksinkerroin, muttei missään tapauksessa odota uusintaa seuraavalla keikalla. Kukaan ei huuda Ismo Leikolalle esityksen lopussa: " Kerro vielä ne No Niin -juttu!" Säälin teitä koomikot. Paraskin vitsi on kuulijalle kertakäyttökamaa.


 Perjantaina ammattilaisen ja amatöörin ero tuli konkreettisesti ilmi. Kun Jaakko Saariluoma veti omaa settiään ja pohti, miksi pierun pitää tulla nimenomaan perseestä, keski-ikäinen mies huikkasi yleisöstä:

- Mutta tiedätkö, miksi pierussa on haju?
- No?
- Kuuroja varten.
 
Tämän jälkeen saliin laskeutui todella vaivautunut hiljaisuus. Saariluoman kommentti naulasi tilanteen täydellisesti:  

- Kuten huomaat yleisön reaktioista, tämän takia minä olen täällä lavalla mikin kanssa ja sinä et.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti