lauantai 21. syyskuuta 2019

Olavi Uusivirta Kuopion Henry's Pubissa 12.09.2019


Olavi tuli taas ottamaan Kuopion haltuun. Henry's Pubin loppuunmyyty keikka todisti, että kaveri on edelleen kovassa vedossa ja nauttii työstään täysin rinnoin.


Keikan alussa soineet uuden Skorpioni albumin kappaleet saivat uteliaan myönteisen vastaanoton. Hämmentävin biisi oli maaginen Miten mulla meni, joka pakottaa kuulijan keskittymään lyriikoihin. Uusivirran lyriikat ovat moniselitteisiä kudelmia, joissa tarina kerrotaan hienovaraisesti vihjaillen. Uuden levyn hitti Kesäyön uni räjäytti potin ensimmäisen kerran ja sai porukan bailaamaan.




Keikan puolivälissä Olavi riisui paidan pois ja sai naisyleisön jakamattoman huomion. Hillitsin itseni ja pidin paidan päällä, vaikka Henkan lämpötila lähenteli ruotsalaista saunaa. Keikalla kuultiin 10 vuotta sitten julkaistun albumin Minä olen hullu kappaleet Löysäläisen laulu ja nimikappale Minä ole hullu. Vanhempaa materiaalia edustivat Reeperbahn ja Nukketalo palaa. Omalta suosikkilevyltäni Ikuiset lapset soi illan aikana Mannerlaatat, Kauneus sekoittaa mun pään ja Auttakaa!


Välispiikeissä Olavi yltyi kehumaan Kuopiota ja heitteli pikkutuhmaa läppää. Hän mainosti bändin basistin olevan sinkku ja kysyi, onko yleisössä sinkkuja:
- Täällä on seitsemän sinkkua. Hyvältä näyttää. Tosin se on seitsemän liikaa, meidän basisti kun tykkää olla yksin.
Välillä Olavi teki galluppia, moniko on pannut bändin rumpalia.
- Kyllä täällä käsiä nousee.
Solistin hyväntahtoinen huumori ja poikamainen karisma sekä bändikavereiden säestämä herjanheitto puri hyvin nauravaan yleisöön.


Olavi oli esittelemässä seuraavaa biisiä "tämä on ihan Kuopiota varten", kun joku yleisöstä huusi:
- Lentävä kalakukko!
Olavi pysähtyi sekunnin murto-osaksi, totesi "ei ihan" ja aloitti ilmeisen ex temporena Edu Kettusen kappaleen Lentäjän poika sähköuruilla itseään säestäen. Muu bändi seurasi aluksi vierestä ja liittyi sitten pikkuhiljaa mukaan. Lyhennetyn version jälkeen artisti totesi, että tarkoitus oli kyllä soittaa uuden albumin Huhuu. Huhuu päättikin varsinaisen keikkasetin komeasti.


Heti keikan alussa kiinnitin huomiota bändin kitaristiin. Olavin biiseissä on kosolti kauniita kitarariffejä ja tänä iltana Timo Kämäräisen soitto kuulosti erinomaiselta. Kun bändi saapui ensimmäiselle encorelle ja aloitti kappaleen Sininen kukka, kitaristista kuoriutui varsinainen Mark Knopfler. Olavi antoi Timolle tilaa ja tämä soitti suurimman osan kappaleesta pelkän rytmiryhmän säestyksellä. Kävin keikan jälkeen kiittämässä Kämäräistä illan ikimuistoisimmasta hetkestä.


Toisen encoren aikana Olavi pyysi yleisön joukosta päivänsankari Lauran kavereineen lavalle. Olavin johdolla koko Henkka lauloi hänelle hyvää syntymäpäivää. Yleisössä oli myös toinen synttärisankari Jaakko, jonka Olavi kutsui myös lavalle ja ripusti kitaran tämän kaulaan. Laura kavereineen sai marakassit.
- Nyt soitetaan Nuori ja kaunis. Se on niin vitun helppo biisi, että sen osaa kaikki.

Sitten koko sekalainen kombo esitti biisin ja yleisö toimi taustalaulajana. Moniko tekee keikallaan noin? Uusivirralle yleisön huomioiminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.


Olavi on vuosien varrella noussut Suomi poprockin eliittiin. Silti kaveri ilmoitti taas keikan jälkeen, että kaikki ovat tervetulleita morjestamaan häntä baarin puolelle. Olaville suosio ei tunnu nousevan päähän, vaikka tilaisuuksia varmasti olisi. Luin Soundista haastattelun jossa hän perusteli, miksei osallistu esim. tosi-tv juttuihin:

– Jos kokisin äkillisen mullistuksen suosiossa vaikkapa Vain elämään ja muun näkyvyyden kautta, pääsisin ”yhdessä yössä tähtiin” ja valloittaisin vaikka Hartwall-areenan. Se toisi mukanaan uudenlaisia kokemuksia, mutta samalla se veisi minut tästä tällä hetkellä täydellisen siunatusta itsenäisyydestä sinne julkisuuden varjopuolien äärelle.
– Olen jopa hieman pelännyt sitä, mitä tapahtuisi, jos minusta tulisi suuren kaliiperin julkkis. Haluan pitää kiinni yksityisyyteni rippeistä ja voida käydä lasteni kanssa Linnanmäellä kaikessa rauhassa, hypätä seiskan ratikkaan ilman että olen siellä kuin suuri huutomerkki tai mennä Mäkelänrinteen uimahalliin ilman, että siitä kirjoitellaan Seiskaan. (Soundi 5/2019)


Ihmettelin keikan jälkeen vaimolle, että miten tuo kaveri ei ollenkaan vanhene! Vaimo kuittasi maanläheisesti: 
- Se on alle neljänkymmenen. Ei tuossa iässä vielä vanheta.

Painakaapa tuo mieleenne nuoret ( alle nelikymppiset)!

Tarinoita Olavi Uusivirran keikoista tässä linkissä:  Olavi Uusivirta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti