sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kevättä rinnoissa

Kyllä on, ja molemmissa! Voin näin miehenä vakuuttaa, että kyllä tämä vuodenaika tuntuu myös manboobseissa. Linnut laulavat, aurinko paistaa, lakaisukoneet lakaisee, koirankakat paljastuvat lumihankien alta ja autot luovat alleen kesärenkaita. Ai että, tämä on hienoa!

Ukko-laiva vapautuu jäistä satamassa

Tarinoiden suhteen on tuntunut, että tyhjästä on paha nyhjästä. Etätöissä on kaverina vain se sama äijä, joka tuijottaa aamulla vessan peilistä. Heitä siinä sitten läppää keskenäsi. Onneksi vaimo asuu samassa osoitteessa, muuten syrjäytyisin oikein huolella.

Kuopiossa et voi välttyä Spedeltä. Tämä Spede löytyy Satamakadulta

Jos ilmassa on kevään tuntua, niin löytyykö luonnosta jo kevään merkkejä? Kyllä ja ei vastaa savolainen. Lunta piisaa vielä pientareilla ja lehtivihreä pysyy piilossa. Kävin muutamalla kävelylenkillä ja yritin ihan etsimällä etsiä jotain keväistä. Kaikesta muusta sain napattua kuvan paitsi itselleni siitä tärkeimmästä kevään signaalista: perhosista. Sellaisia lepatteli jo viikko sitten aurinkoisella pyörätiellä.

Vedin viimeiset hiihdot jäällä 23.03. Nyt tänne ei ole asiaa kuin vesisuksilla.
Ja sitten vähän rakennushistoriaa: Raninin myllyn punatiiliset tehdasrakennukset Satamakadulla on rakennettu 1800-luvun lopulla. Muutama vuosi sitten rakennukset remontoitiin asuinkäyttöön. Vanhaa on enää vain historiallinen ulkokuori.


Tämän päivän lenkin varrelle osui kymmeniä joutsenia. Kännykällä otettu kuva ei täytä "vuoden luontokuva" -kriteerejä.
Kallansillat on vapaana jäästä. 

Kevät antaa myös ennusmerkkejä tulevasta, kun vain pitää silmät auki.

Kliseistä, tiedän, mutta laitan silti: Tunnelin päässä ON valoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti