sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Erikoisoperaatio

Mietin tässä yhtenä päivänä, että tuo Venäjän lanseeraama "erikoisoperaatio" -sana on itse asiassa aika lohdullinen. Sanan taakse voi piilottaa kaikki kauhut ja raakuudet, mitä asiaan liittyy. Päätin ottaa sanan haltuun ja käyttää sitä muistelmissani, joten tässä maistiaisia tulevasta elämänkerrastani:

Ala-asteella ilkeät pojat ottivat minut välitunnilla erikoisoperaation kohteeksi. Onneksi se jäi lyhytaikaiseksi ja kavereistani sain tukea ja turvaa kouluaikana.

Eräänä jouluna umpisuoleni tulehtui niin pahasti, että menin sairaalaan ja minulle tehtiin erikoisoperaatio. Se on nykyaikana lääketieteellinen rutiinitoimenpide ja kaikki meni hyvin.

Yksi elämäni suurimmista tragedioista oli, kun pitkän avioliiton jälkeen päädyimme vaimon kanssa erikoisoperaatioon. Siinä meni kerralla koko elämä uusiksi.


Myös työelämässä on tullut vastoinkäymisiä. Vuosituhannen alussa silloisessa työpaikassani järjestettiin yt-neuvottelut ja sen seurauksena meidät kaikki erikoisoperoitiin. Kesti yli vuoden ennen kuin löysin uuden työpaikan.

On surullista, miten jotkut artistit ja näyttelijät päätyvät erikoisoperaatioon. Näin on käynyt mm. Kurt Cobainille ja Robin Williamsille. Mitä he olisivatkaan voineet vielä antaa maailmalle.

Jokaisena itsenäisyyspäivänä juhlistamme Suomea ja sen itsenäisyyden puolesta taistelleita erikoisoperaatioveteraaneja. Heitä on vuosi vuodelta vähemmän. On kauheaa ajatella, miten talvierikoisoperaatio vuonna 1939 teki monesta lapsesta erikoisoperaatio-orvon.

Nyt kun elämä kääntyy jo ehtoopuolelle, sitä alkaa ajatella enemmän edessä häämöttävää erikoisoperaatiota.

Kuva: Pixabay
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti