keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Hallitus: kaipaan ohjeita, rajoituksia ja määräyksiä!


Hallitus poisti koronarajoituksia ja antoi uusia suosituksia. Moni valittaa, että ohjeet ovat liian epämääräisiä. No niin ovat! Haluan heti sinulta, Marinin Sanna, tarkennuksia seuraaviin asioihin:


Kirjastot aukeavat ja aloittavat uloslainaamisen. Mitä sitten? Pitääkö minun nyt mennä lainaamaan kirjoja? Mikä on määräys? En ole käynyt kirjastossa koko 2000-luvulla, kun lainaamieni äänilevyjen palautus myöhästyi ja sain lainauskiellon kun en maksanut sakkoja. Myöhästymissakko on korkoineen jo varmaan asuntolainan luokkaa. Onko minun siis pakko mennä kirjastoon, kun ne avataan? Kuuntelen äänikirjoja. Eikö se tässä koronatilanteessa riitä?


Kesällä sallitaan alle viidenkymmenen hengen kokoontumiset. Siis kuinka monen? 49? 48? Vähän tarkkuutta tuohon. Et sinäkään Sanna vastaa "alle viisikymmentä", jos joku tiedustelee sinun ikääsi. Pitääkö minun siis olettaa, että neljänkymmenenyhdeksän hengen kokoontumiset on sallittuja? Se helpottaisi heti suunnitelmia, sillä ajattelin kutsua kaikki kaverini meidän kolmion parvekkeelle juhlimaan koronamääräysten höllentymistä.


Eihän minulla ole neljääkymmentäyhdeksää kaveria. Mutta jos teen avec-kutsun ja lisään, että myös avec saa ottaa mukaan oman avecin, joka voi tulla myös avecinsa kanssa. Eiköhän siitä kerry just ja just 49 henkeä. Parvekkeelle tosin mahtuu vain kaksi kerrallaan, kun pitää olla se turvaväli. Muut saavat odottaa vuoroaan pihalla.

Ei näin: muistetaan turvavälit!
Urheilutapahtumiin päästetään 500 henkeä, kunhan turvavälit pysyvät kunnossa ja käsidesiä on saatavilla. Koskeeko tämä myös pelaajia? Miten matsit järjestetään ja millä säännöillä? Jalkapallo muuttaa radikaalisti luonnettaan: kontaktit kielletään, kavereiden on pidettävä kahden metrin turvaväli kanssapelaajiin ja moken käytettävä käsidesiä jokaisen torjunnan jälkeen. Jalkapallosta tulee todellakin sitä kuuluisaa "vihreän veran shakkia".


Ja 70-vuotiaat pysyvät edelleen karanteenissa kotona. Hei COME ON! No ok, ymmärrän että he ovat riskiryhmää ja noutaja tulee, jos korona iskee. Mutta pitääkö mummot ja papat lukita neljän seinän sisälle kuin rikolliset? Johan he tylsistyvät kuoliaaksi!


Minulla on ratkaisu:

Evakuoidaan Ahvenanmaalaiset väliaikaisesti Manner-Suomeen ja kuskataan tilalle kaikki yli 70-vuotiaat siksi, kunnes rokote on keksitty. Mukaan lähtee terveeksi testattua hoitohenkilökuntaa, ruokaa, juomaa, karaokejuontajia ja bingoemäntiä. Eläkeläiset saavat kulkea vapaasti, kunhan eivät poistu saarelta. Ulkopuolisilla ei ole Ahvenanmaalle mitään asiaa.


Kukaan ei kuole (ainakaan koronaan) ja kriisin jälkeen meillä on kymmeniätuhansia terveitä ja hyväntuulisia senioreita, jotka voivat palata koteihinsa hoitamaan lastenlapsia.


Jos jotain positiivista tästä koronakriisistä ihan kaivamalla kaivaa niin se on tämä: bensa on nyt saman hintaista kuin Latviassa viime elokuussa, eli todella halpaa.

Kaikki valokuvat: Pixabay.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti