tiistai 20. lokakuuta 2020

Yksikseskös yskiskelet?



Koronaepidemia kiihtyy. Kuvassa THL:än viimeisin maskisuositus.

Eikö ole kummallinen vuosi? Kakskytkakskyt jää mieleen muutenkin kuin näppäränä numeroleikkinä. Tänä vuonna elämä muuttui ja mullistui ja kaveri lihoi ja pullistui. Kakskytkakskyt suorastaan haastaa riimittelemään: 

olin yökerhossa horona 
kun minuun iski korona 
nenä alkoi vuotamaan 
aivan norona. 

Porona ei sopinut tuohon riimiin.


Koronatestien tarkistustuokio ennen peliä.

Mutta hei, jokaisella pilvellä on hopeareunat. Niin myös pandemiapilvellä. Laita käsi sydämelle ja vastaa rehellisesti, oletko käyttänyt koronaa tekosyynä joka päiväisessä elämässä? Jätitkö menemättä sen ärsyttävän sukulaisen juhannushäihin "koska et halua vahingossa tartuttaa riskiryhmäläisiä"? Oletko ottanut viikonloppuna kalsarikännejä "koska vastuullinen ihminen ei mene näinä aikoina ravintolaan"? Oletko jättänyt käymättä appivanhemmilla "ihan vain turvallisuussyistä"? Käytkö ainoastaan lähikaupassa "koska marketeilla on liian paljon ihmisiä"? 

Sitähän minäkin.


In Finnish: Et ole yksin. Me ollaan kaikki kusessa.

Etätyö(kin) on mullistanut ihmisten arjen. Nyt voit haahuilla päivät pyjamassa ja työskennellä läppärillä keittiöpöydän ääressä. Suihkussa käydään vain kerran viikossa kauppareissu päivänä ja pyykkiä pestään kerran kuussa vaatteiden vaihtopäivänä. Ei tarvitse ajaa partaa, kammata hiuksia, leikata kynsiä, niistää nenää tai pyyhkiä persettä. Koronan takia et uskalla lähteä ulos kotoa, eikä kukaan halua tulla kylään. Helppoa!


Enää ei tarvitse keksiä tekosyitä sosiaalisten tilanteiden välttämiseksi. Meillä on korona! Pomoa ei kätellä, opettaja unohtuu etäopiskelussa ja urheiluvalmentajalle kerrot, että hoidat treenit yksin omalla ajallasi. Jos joku epäilee motiivejasi, päästä mojova aivastus, pyyhi nenä hihaan ja huokaise: tää on nyt tätä. Koskaan ei voi olla liian varovainen.


"I want You to inject cleansing product into Your body"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti