perjantai 12. helmikuuta 2021

Teams on saatanasta

Joko saa sanoa, että tämä firmojen uusin viestintäjärjestelmä Microsoft Teams on aika perseestä? Ai eikö? No en sitten sano. Sanon nyt kuitenkin sen, että Teams-palaverin kuvaruudun tuijottamisesta pitäisi maksaa tuplapalkka, likaisen työn lisä ja kipukorvaus. Onneksi webbikameraa ei ole pakko pitää päällä, joten voin istua kotona rennosti kalsareissa ja raaputella erinäisiä paikkoja palaverin lomassa. Siihen ne positiiviset asiat sitten jäävätkin. Etäpalaverissa vastavuoroisuus tahtoo tökkiä samaan tahtiin tietoliikenneongelmien kanssa ja kuvaruudun luoma ramppikuume mykistää ujoimmat.


Ja kuka keksi, että kaikki firman ohjeet pitää tuupata sinne Teamsiin? Reippaasti käsi pystyyn, etten tempaise syytöntä turpaan. Teams on kuin yksi helvetin iso viljasiilo verrattuna vanhaan kunnon sähköpostiin. Aikoinaan lomalta palatessa kiroiltiin, kun sähköpostissa odotti 2.000.000 lukematonta viestiä. Kahlaamalla meilit läpi sai kuitenkin perattua juuri omaa duunia koskevat uusimmat ohjeet ja tallennettua ne kansioihin.


Nyt tuo sama tapahtuu niin, että Teamsin kymmenen miljoonan megalitran viljasiiloon kaadetaan ämpäreittäin tiedonjyväsiä. Kun palaat lomalta ja kysyt mitä uutta, vastaus kuuluu "kato Teamsista". Mitä hittoa? Siellähän on koko firman viestintä vailla loogista järjestystä! Jos etsit Teamsista jotain hakusanalla, saat vastaukseksi loputtomia ketjuja keskusteluista, jotka eivät edes koske koko asiaa. Sitten käy niin, että teet töitä vanhaan malliin kunnes joku huomauttaa, että tuohon tuli muutos sun loman aikana. "Siitä tiedotettiin Teamsissa". Aivan helvetin "kätevää" ja "näppärää", eli todella raivostuttavaa.


Jopa helpotti! Ei tämä niin vakavaa ole. Aina silloin tällöin kannattaa käydä parvekkeella huutamassa tuskaansa niin, että otsasta poksahtaa suoni ja hetkellinen sulkijalihaksen kontrollin pettäminen lurauttaa lusikallisen kakkaa housuun. Sitä samaa, joka muuten purkautuisi ulos korvista. Etätyöt ja etäpalaverit ovat uusi normi, näillä mennään. Teams on tullut jäädäkseen, kunnes joku bittiniilo keksii vielä jäätävämmän järjestelmän, joka on kehitelty jonkun ulkoavaruudessa asuvan korkeamman älyn tarpeita silmälläpitäen. So it goes, sano Kurt Vonnegut vainaa.


Välillä sitä vain huomaa tulleensa vanhaksi. Aivan sama tekeekö etätyötä, lähityötä, ylityötä, pätkätyötä, yötyötä, päivätyötä tai pakkotyötä. Kaikki on loppujen lopuksi vain työtä, eikä se siitä somemmaksi muutu. Onneksi nyt alkaa viikon loma ja voin tunkea Teamsin syvälle sinne minne aurinko ei paista. Oi eläkepäivät, miks ootte vielä niin kaukana?

PS: Tiedättekö miksi Teams kirjoitetaan isolla? Koska jumalan nimeä ei aloiteta pienellä kirjaimella. Terveisin mielensäpahoittaja.

Hyvää lomaa minulle!

Kuvat: Pixabay



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti