keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Maamme laulut

Suomi 100 hengessä listaan tässä 9 uusinta maammelaulua, olkaa hyvä:


Happoradion Kaunis ihminen. Kaunis kappale. Miten tämä liittyy aiheeseen?  Kuten kaikissa näissä valinnoissa: katso video. Tämä on todellakin katsomisen arvoinen.


Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta. Ehkä omituisinta tässä biisissä on ajankohta, jolloin se ilmestyi. Nokia tuli ja Suomi putosi puusta.



Fintelligens: Kaikki peliin. Kiekkobiisien aatelia ja suomalaisuuden kivijalka: johdettiin lätkän mm-kotikisojen välierissä Ruotsia 5-0, hävittiin peli 5-6. Oi niitä aikoja. Tämä biisi soi kisojen avajaisissa. Olin paikalla.



Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Suomi sata vuotta. Suora mielipide meidänkin yhteiskuntaa mädäntävää natsikulttuuria vastaan. Rohkeita suomalaisia tarvitaan aina.



Eppu Normaali: Murheellisten laulujen maa. Tämä kappale kanonisoi meikäläisen sukupolven alkoholinkäytön.


Jukka Kuoppamäki: Sininen ja valkoinen. Kysymys kuuluu: koska tästä tehdään samanlainen epävirallinen maammelaulu kuin Finlandiasta...




Martti Servo ja Napander: Maailman sinisin taivas. Suomen nationalistisin biisi on myös maailman kiltein nationalistinen biisi. Luonnollisesti.



Vesa-Matti Loiri: Lapin kesä. Eino Leino ja Loiri. Voiko tämän suomalaisempaa olla?



Kalle Ahola:  Leijat Helsingin yllä. Tämän kauniimpaan stadille ei ole kirjoitettu tällä vuosituhannella.


Juice Leskinen: Maamme. Juice päätti aina keikan maammelauluun. Ihailtavaa. Mutta älkää muut ottako tavaksi. Liian jenkkiläistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti