tiistai 12. maaliskuuta 2019

Sauli ja Vaarallinen Tehtävä

Eduskuntavaalit lähestyvät ja keskustelu ehdokkaista käy kiivaana. Suomalaiset pääsevät taas äänestämään ja vaikuttamaan demokratian keinoin, mihin suuntaan maamme menee. Mutta onko Suomi demokratia? Voiko sitä edes epäillä? Vuosi sitten tapahtui kuitenkin jotain, mikä sai minut mietteliääksi. Sauli Niinistö voitti presidentinvaalit suoraan ensimmäisellä kierroksella 62,6 prosentin kannatuksella. Vertailun vuoksi Vladimir Putin sai Venäjän vuoden 2012 presidentinvaaleissa 63,6 prosenttia äänistä. Yhteensattumaa? En usko.

Presidentinvaalien jälkeen heräsi keskustelu mahdollisesta vaalivilpistä. Epäiltiin mm. että Laura Huhtasaaren äänestysnumero oli tarkoituksella 5. Miten helppoa viitosesta onkaan muokata ääntenlaskennassa kahdeksikko! On myös ihmetelty,  miten on mahdollista, että netin vaalikoneissa eniten valintoja saanut Huhtasaari sai vaaleissa vain 6 prosenttia äänistä? Jotain hämärää tässä on pakko olla.



Olen samaa mieltä. Itse asiassa epäilen, että koko kuva jää meiltä kansalaisilta piiloon. Sauli Niinistö aloittaa viimeisen virkakautensa presidenttinä, mutta onko oikeasti näin? Ehkä Niinistöllä on suurempi suunnitelma...

Ennustan seuraavaa: Vuoden 2024 presidentinvaaleissa Kokoomuksen Petteri Orpo asettuu ehdolle. Väistyvä presidentti antaa tukensa hänelle, ja näin kansa johdatellaan äänestämään Orpo presidentiksi. Ensi töikseen presidentti nimittää yllättäen Sauli Niinistön pääministeriksi ja antaa tälle tehtäväksi hallitusneuvottelut. Pääministeri Niinistö tekee työtä käskettyä.

Pääministerikaudellaan Sauli Niinistö ajaa lakiin presidentin valtaoikeuksien vahvistamisen, kahden kauden rajoituksen poistamisen ja ottaa päätiedotusvälineet valtion valvontaan. Vuonna 2030 Niinistö voi uuden lain turvin ryhtyä kolmannen kerran ehdolle presidentinvaaleihin ja tällä kertaa hän voittaa ylivoimaisesti, koska päävastaehdokas Pekka Haavisto istuu vankilassa veropetostuomion takia. Kulisseissa kuiskutellaan, että syytteet ovat tekaistuja.


82 vuotias Presidentti Sauli Niinistö nimittää Petteri Orvon pääministeriksi. Puhutaan näiden kahden tandemista ja koko juoni alkaa paljastua. Oppositio saa tyytymättömän kansan protestoimaan kaduille ja Presidentti Niinistön asema on tukala.

Sitten tapahtuu jotain odottamatonta: Venäjällä, Kuolan niemimaalla, valtion virastoihin ja poliisitaloihin saapuu aseistettuja sinisiä miehiä, jotka ottavat niemimaan haltuun. Murmanskissa järjestetään pikavauhtia kansanäänestys itsenäistymisen puolesta. Venäjä seuraa avuttomana vierestä, kun Kuolan delegaatio tuo Presidentti Niinistölle pyynnön Kuolan niemimaan liittämisestä Suomeen. Kaikkien hämmästykseksi Sauli suostuu ja Presidentin asetuksella Kuolasta tulee osa Suomea. Niinistö tekee vierailun valloitettuun Murmanskiin ja Suomen kansa on haltioissaan. Presidentin kannatus nousee taivaisiin. Pian levottomuudet leviävät Venäjän Karjalaan.


Onhan tuo ehkä liian paksua. Ei missään Euroopan valtiossa sentään noin voi käydä, ei edes Suomessa. Mutta silti, älkää uskoko kaikkea, mitä teille syötetään. Nyt minun pitää lopettaa, koska naapuri tuli kotiin. Olen aivan varma, että hän on Olof Palmen murhaaja. Jos minusta ei kuulu enää mitään, tiedätte mitä on tapahtunut. Pitäkää kiinni foliohatuistanne.

Kuvat: Pixabay


2 kommenttia: