sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Positiivinen on uusi negatiivinen

Viime uutenavuonna ajattelin, että tästä tulee hyvä vuosi. Kaikenlaista suunnitelmaa ja ulkomaan reissua oli edessä. Terve, iloinen, tasapainoinen ja onnellinen. Mikä voisi mennä vikaan?

On joulukuu, istun sohvalla 6 kg lihavampana kuin keväällä, tuijotan tv:tä ja siemailen olutta. Ulkona on kylmää, pimeää ja koronaa. Riskiryhmäläisenä en viitsi ottaa ryhmässä riskiä altistua holtittomaan käytökseen. Siksi käyttäydyn holtittomasti vain neljän seinän sisällä. Turvallisesti.

Etätöissä jo 8 kuukautta putkeen.

Jos jotain positiivista vuodelle 2020 pitää kaivamalla kaivaa, niin olen löytänyt uudestaan lukuharrastuksen. Vuoden saldo tähän mennessä 13 kuunneltua ja 7 luettua kirjaa.

Tänä vuonna olen pessyt käsiä enemmän kuin koko elämäni aikana. Se on aika paljon 60-luvulla syntyneelle jantterille. Kerran kävin testissä, mutta onneksi tulos oli negatiivinen. Se oli positiivista. Tuntuu että käsitteetkin heittävät häränpyllyä näinä aikoina. Kukaan ei halua olla positiivinen. Positiivinen on uusi negatiivinen.

Kun ulkomaille ei päästy, niin reissattiin sitten kotimaassa. Juhannuksena oltiin Nilsiän tahkolla.

Kilometrejä tuli myös pyöräillen. Tässä Vehmersalmen lenkki yhteensä 100 km.

Suomestakin löytyy ainutlaatuisia paikkoja: maailman suurin puukirkko Kerimäellä.

Korona ei päässyt unohtumaan missään vaiheessa.

Epidemiat pyyhkivät ympäri maapalloa aika ajoin: Edellinen rankempi ihmisharvennus tapahtui sata vuotta sitten, kun espanjantauti tappoi neljän vuoden aikana n. 30 miljoona ihmistä (wikipedia). Vaikka tämä saattaa olla once in a lifetime kokemus, niin olisin mielelläni tätä kokemusta köyhempi. 

Haminalahden kulttuuripolku Kuopio

Orinoron rotko Leppävirralla.
Pieni Karhunkierros,Kuusamo.


Leivonmäen kansallispuisto, Joutsa.

Sitten viikon tv-vinkki: 

Oletteko katsoneet Yle Areenasta Majavaliveä? Aivan mahtava! Majavalivessä seurataan majavan elämää Evon luonnonsuojelualueella. Kameroita on neljä: työmaa (metsäinen joki jonka rannalta majavat hakevat puuta), metsälampi, pesän laita ja itse pesä. Kuvakulma vaihtuu rauhalliseen tahtiin kamerasta toiseen. Kuuden tunnin tuijottamisen jälkeen näin viiden sekunnin vilauksen uivasta majavasta! Upeaa! Tänä hektisenä ja lyhytjännitteisenä aikana majavaliven katselu toimii kuin piikki rauhoitusainetta. Suosittelen!

Majavalive

Hyvää itsenäisyyspäivää suomalaiset!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti