lauantai 12. joulukuuta 2020

Long live live!


Rock on elämänasenne.

Huomenna tulee täyteen tasan vuosi siitä, kun kävin viimeksi livekonsertissa. En juhli merkkipäivää. Keikka oli Raskasta Joulua 13.12.2019, paikkana Kuopiohalli. Lavalle nousivat mm. Marco Hietala (Nightwish), Tuble Salmela (Lazy Bonez), Tommy Karevik (Kamelot) ja Floor Jansen (Nightwish). Täydellinen kaksituntinen joululauluja heviotteella. Illan jälkeen olo oli iloinen, jouluinen ja onnellinen. 

Tuntuu käsittämättömältä, että tuosta kului jo vuosi. Tänä vuonna oli suunnitelmissa Herra Ylpön ja Semmareiden keikat, Suonenjoen mansikkakarnevaalit (esiintyjinä mm. Olavi Uusivirta ja Timo Rautiainen & Niskalaukaus), Kuopiorock ja Hassisen Koneen stadionkeikka Tampereen Ratinalla. Sitten tuli korona ja kaikki peruuntui. 

Kuningas Hanhiniemi Kuopion Henry's Pubissa 2019.

Koska keikoille ei pääse/uskalla mennä, muistelen sitten menneitä. Tässä kymmenen mieleenpainuvinta livereissua 2010-luvulta, olkaa hyvä (otsikoissa linkki itse tarinaan):


1. Kuopiorock 25 - 26.07.2014

2014 Kuopiorockin pääesiintyjänä rokkasi The Scorpions. Aurinkoisia päiviä ja hyvää musiikkia, mitä muuta voi vaatia? Mieleen jäi myös Therapyn laulajan heiluttama "I love Anal" t-paita.

The Scorpions



Linkin Park veti huikean keikan Himoksella. Ehdin siis nähdä Chester Benningtonin livenä pari vuotta ennen hänen kuolemaa, onneksi. R.I.P Chester.




Tähänastisen elämäni ainoa levynjulkaisukeikka, kiitos vaimon. Verjnuarmu pyysi faneilta valokuvia näyttelyä varten, vaimo lähetti yhden ja palkinnoksi saimme kutsun Kuopion Museolle. Erinomainen bändi, erikoinen näyttely ja hieno keikka. Valitettavasti panostus ei kuitenkaan kantanut, vaan bändi lopetti pari vuotta myöhemmin.





Edellisestä Eppujen keikasta ehti kulua meikäläisellä 12 vuotta, joten odotin tätä kuin kuuta nousevaa. Bändi lunasti odotukset, yleisö ei, eli keikka oli ikimuistoinen niin hyvässä kuin pahassa.


Eppu Normaali ennen sateenvarjomerta



Olimme kokemassa ja näkemässä ensimmäisen ja viimeisen Tervofestin syksyllä 2016. Luonnonvoimat sekoittivat illan pakkaa eikä ilmassa ollut todellakaan sähköä. Eikä pistorasioissa. Keikalla nähtiin mm. Lazy Bonez, Mira Luoti ja Verjnuarmu.


Tervofest



Vaimo järjesti yllätyksen ja vei minut synttärien kunniaksi Lontooseen katsomaan Billy Joelia. Päivällä kierreltiin kaupungilla ja illalla suunnistimme 68.000:nen muun kanssa Wembley Stadiumille. Paras keikka IKINÄ!


Wembley Stadium, Lontoo



Yksin kotona, lauantai, mitähän tekisi? Henry's Pubissa esiintyy Maj Karma eli sinne siis. En tiennyt bändiltä kuin pari kappaletta mutta tämän illan jälkeen minusta tuli fani isolla äffällä.


Maj Karma ja tv:stä tuttu (Vain Elämää) Herra Ylppö



Aika mahdoton ajatus, että kukaan uskaltaisi astua edesmenneen Freddie Mercuryn saappaisiin. Tämä keikka kuitenkin todisti, että Adam Lambert on sille paikalle paras vaihtoehto. Erittäin koskettaja, jopa hieman silmäkulmia kostuttava keikka, joka kunnioitti Freddien muistoa.


Queen ja Adam Lambert



Meille Depeche Moden toisen kerta Helsingissä. Edellisestä keikasta aikaa 5 vuotta. DM oli edelleen visuaalisesti upea, soundillisesti koukuttava, herkkä, kiukkuinen ja ennen kaikkea ROCK.





Siteeraan tässä vaimoani kun häneltä kysytään mielimusiikista: Mitä synkempää, sen parempaa. Alice in Chainsin biisit ovat synkkyydessään niin kauniita, että molemmilla irtosi kyynel keikan ensimmäisten riffien aikana. Päivä kierreltiin Oulussa eikä sekään ollut yhtään paskempi kaupunki.


Oulun keikalla joimme ja kuuntelimme Roosteria. AIC fanit tietävät mitä tarkoitan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti