lauantai 23. joulukuuta 2017

Jäätävää

Ulkona oli tänään jäätävä keli. Ja kun sanon jäätävä, tarkoitan kirjaimellisesti. Lunta tuiskutti Kuopion ja Suonenjoen välillä niin, että maantie oli jäätävän liukas. Tuulikin voi olla jäätävää, eli äärettömän kylmää. Näin sanaa jäätävä käytetään oikein. 

Harva asia ärsyttää niin paljon kuin tämä jäätävää -trendi. Kaikki on nykyään jäätävää. Ihmiset tekevät jäätäviä valintoja, kokevat jäätäviä hetkiä, näkevät jäätäviä elokuvia ja kuulevat jäätävistä tarjouksista. "Joulun jäätävimmät hinnat", mitä helvettiä? Kun Patrick Laine tekee Winnipegin ottelussa jäätävän ratkaisun tarkoittaako se sitä, että hän hakee erätauolla jääkoneen ja jäädyttää kaukalon? Jäätävää todellakin.

Olen varmaan vanha pieru kun tästä mieleni pahoitin mutta silti pliis: älkää tulko sanomaan minulle jäätävää. Vaimo tietää jo tämän ja välttää tuota sanaa seurassani. Saatan olla tässä asiassa jäätävä tiukkapipo, mutta meillä kaikilla on omat kipupisteemme, eikö totta. Sitäpaitsi loppupeleissä en nurise tästä kenellekään päin kasvoja, joten kyseessä on vain henkilökohtainen ongelma. Eli jätetään se tähän.

Hyvää ja rauhallista (mutta ei jäätävää) joulua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti