keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Fättness päiväkirja: Kellariravintola Rustik, KuopioFättness-matkailija lihoo sitä mukaa kun tutkimusmatka etenee. Armopaloja ei pyydetä eikä tarjota. Joka annos on maksettu omasta kukkarosta joten voin olla arvosteluissa rehellisesti meidän mässäilijöiden puolella.Avaan ensin omaa ennakkoasennettani, ennen kuin avaan Rustikin oven. Olen hieman ketjuravintolavastainen. En tarkoita sitä, etteikö niissä tarjottaisi hyvää ruokaa, mutta suosin silti ennemmin paikallisia pienyrittäjiä. Pienyrittäjä elää asiakkaistaan, eikä hänellä ole suurta ketjua taustalla pumppaamassa rahaa mahdollisesti kannattamattomaan yritykseen. Mutta se siitä, avataan nyt Rustikin ovi.

Pahoittelen, että kuvien laatu on tavallistakin huonompi. Tuotokset ovat vanhalla digipokkarikameralla ilman salamavaloa

Paikkana Kellariravinto Rustik on yksi Kuopion idyllisimpiä. Ravintola sijaitsee torilla kauppahallin alla. Sisään pääsee portaat alas kauppahallin ulkopuolelta tai suoraan Kauppakeskus Apajasta. Kellariravintolassa on hieman samanlainen tunnelma kuin Mustassa Lampaassa: tiiliseinää, holvikaaria, vanhoja valokuvia seinällä. Eli puoliso mukaan ja romanttiselle kynttiläillalliselle. Poikaporukan polttariseuruetta ei tänne kannata kuskata.

Kokeilimme vaimon kanssa Rustikin lauantaibrunssia, joka tarjoillaan klo 11 - 14.00. välillä. 19,50 euron hintaan kuului laaja salaatti- ja leikkelepöytä, karjalanpiirakoita, nakkeja, lihapullia, munakokkelia, kanaa, kalaa jne. Ruokajuomana mehuja ja vettä. Jälkiruokana mm. mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta.

Salaatti- ja leikkelepöydän antimia

Lämminruoka

Hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Varasimme pöydän etukäteen mutta paikka ei ollut täynnä, joten pöydän olisi saanut myös ex-tempore sisään tupsahtamalla. Kun siirryimme lämpimiin, oli lohi ehtinyt loppua joten tilalle tuli kanavartaista. Ihan jees, kaipasin niihin ehkä vähän enemmän makua. Lämpimän ruuan ja jälkiruokatarjoilun väliin oli laitettu kastikekannuja, joiden sisällöistä en ihan päässyt jyvälle. Kysäisin tarjoilijalta ja hänkin joutui maistamaan lusikalla, ennen kuin pystyi sanomaan että kyseessä oli vaniljakastike. Kuulemma joku asiakas oli joskus kaatanut vahingossa sinappikastiketta jälkiruokapiiraan päälle. Ongelma on helposti ratkaistavissa: pienet nimilaput kannujen viereen.Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ei tämä varmaan viimeiseksi kerraksi jää, vaikka niin ketjuravintolavastainen olenkin. Ja toki ravintolan henkilökunta on paikallisia ja saavat elannon työstään, mikä on hyvä asia. Kesäaikaan Rustikilla on terassi Kauppakadulla kauppahallin kyljessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti