Fättness-matkailija lihoo sitä mukaa kun tutkimusmatka
etenee. Armopaloja ei pyydetä eikä tarjota. Joka annos on maksettu omasta
kukkarosta joten voin olla arvosteluissa rehellisesti meidän mässäilijöiden
puolella.
Avaan ensin omaa ennakkoasennettani, ennen kuin avaan
Rustikin oven. Olen hieman ketjuravintolavastainen. En tarkoita sitä, etteikö
niissä tarjottaisi hyvää ruokaa, mutta suosin silti ennemmin paikallisia pienyrittäjiä.
Pienyrittäjä elää asiakkaistaan, eikä hänellä ole suurta ketjua taustalla pumppaamassa
rahaa mahdollisesti kannattamattomaan yritykseen. Mutta se siitä, avataan nyt
Rustikin ovi.
Pahoittelen, että kuvien laatu on tavallistakin huonompi. Tuotokset ovat vanhalla digipokkarikameralla ilman salamavaloa |
Paikkana Kellariravinto Rustik on yksi Kuopion idyllisimpiä.
Ravintola sijaitsee torilla kauppahallin alla. Sisään pääsee portaat alas
kauppahallin ulkopuolelta tai suoraan Kauppakeskus Apajasta. Kellariravintolassa
on hieman samanlainen tunnelma kuin Mustassa Lampaassa: tiiliseinää,
holvikaaria, vanhoja valokuvia seinällä. Eli puoliso mukaan ja romanttiselle
kynttiläillalliselle. Poikaporukan polttariseuruetta ei tänne kannata kuskata.
Kokeilimme vaimon kanssa Rustikin lauantaibrunssia, joka tarjoillaan klo 11 - 14.00. välillä. 19,50 euron hintaan kuului laaja salaatti- ja
leikkelepöytä, karjalanpiirakoita, nakkeja, lihapullia, munakokkelia, kanaa,
kalaa jne. Ruokajuomana mehuja ja vettä. Jälkiruokana mm. mustikkapiirakkaa
ja vaniljakastiketta.
Salaatti- ja leikkelepöydän antimia |
Lämminruoka |
Hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Varasimme pöydän etukäteen
mutta paikka ei ollut täynnä, joten pöydän olisi saanut myös ex-tempore sisään
tupsahtamalla. Kun siirryimme lämpimiin, oli lohi ehtinyt loppua joten tilalle
tuli kanavartaista. Ihan jees, kaipasin niihin ehkä vähän enemmän makua. Lämpimän
ruuan ja jälkiruokatarjoilun väliin oli laitettu kastikekannuja, joiden sisällöistä en ihan päässyt jyvälle. Kysäisin tarjoilijalta ja hänkin joutui maistamaan
lusikalla, ennen kuin pystyi sanomaan että kyseessä oli vaniljakastike. Kuulemma
joku asiakas oli joskus kaatanut vahingossa sinappikastiketta jälkiruokapiiraan päälle.
Ongelma on helposti ratkaistavissa: pienet nimilaput kannujen viereen.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ei tämä varmaan viimeiseksi kerraksi jää, vaikka niin ketjuravintolavastainen olenkin. Ja toki
ravintolan henkilökunta on paikallisia ja saavat elannon työstään, mikä on hyvä asia. Kesäaikaan Rustikilla on terassi
Kauppakadulla kauppahallin kyljessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti