tiistai 31. toukokuuta 2016

UnivelallinenTyöntekijöiden velanotto on kiihtynyt. Erityisesti univelan kasvu on huolestuttava. Tilastokeskuksen mukaan kotimaan talouksista jo noin 65 %:ssa on univelkaa. Useassa tapauksessa univelkaa on niin paljon, että velallinen on ottanut lyhennysvapaata ja vetää vuorokauden alle viiden tunnin unilla. Näin univelkaa kertyy univelan päälle.

Univelan lyhentäminen pikanokosilla on yleistynyt. Torkut, nokoset tai päivikset eivät kuitenkaan riitä univelan kuittaamiseen. Usein ne vain siirtävät ongelmaa tulevaisuuteen. Yhä useampi onkin joutunut turvautumaan univelkaneuvontaan. Univelkaneuvonnassa tehdään pitkäaikainen suunnitelma univelan lyhentämisestä. Kun univelallinen pysyy unisopimuksessa, velkaa saadaan pikku hiljaa lyhennettyä. Parhaassa tapauksessa univelka on kuitattu jo viiden vuoden kuluttua.

Lapset ovat havahtuneet vanhempiensa univelkaan ja ovat huolissaan tulevaisuudesta. Tässä asiassa univelkaneuvojalla on lohdullinen uutinen: univelka ei periydy, vaan kuolema kuittaa univelat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti