sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Taivas varjele mitä sieltä tuleeOlen käynyt parin kaverin kanssa keskusteluja jääkiekon MM-kisojen tarpeellisuudesta.  Kaverit ovat sitä mieltä, että koko turnaus on turha. Skoda cupissa pelaa kakkosketjun pelaajat, kun samaan aikaan maailman parhaat ratkovat paremmuutta Stanley cupissa. MM-kisat ovat liian usein ja kokeneet inflaation. Mestaruuden vie se, joka onnistuu kasaamaan parhaan joukkueen NHL:stä pudonneista pelaajista.

Onhan tuossa paljon totta, en lähde väittelemään. Mutta kun eilen katsoimme baarissa Suomi – Venäjä peliä, tunnelma oli vähän toisenlainen. Mikä muu tapahtuma saa suomalaiset kerääntymään yhdessä sankoin joukoin ruudun ääreen kannustamaan omia sankareita? Milloin muulloin voimme kuunnella maammelaulua rinta rottingilla ilman itsenäisyyspäivän juhlia? Ja koska tuntemattomat alkavat puhella toisilleen ilman, että toinen kokee tilanteen epämiellyttäväksi tai ärsyttäväksi? Ei tule äkkiä mieleen.

MM-kisoista on tullut kahden viikon karnevaali, joka antaa elämyksiä ja sydämentykytyksiä. Ei tällä kisalla ole mitään merkitystä itse jääkiekon kehdossa, Pohjois-Amerikassa. En usko, että suurten kiekkomaiden ulkopuolella kisoja noteerataan lainkaan. So what? Otetaan me ilo irti ja juhlitaan pari viikkoa, jos on juhlan aihetta. Kyllä se harmaa arki taas koittaa ja ihmiset laittavat suut säppiin. Taas seistään hisseissä ja bussipysäkeillä mykkinä ja tuijotetaan älypuhelinta. Eikä sanota tuntemattomille sanaakaan. Pari viikkoa vuodessa meillä on lupa olla epäsuomalaisia ja sen lisäksi ylpeitä suomalaisuudesta. Ei muuta kun kannustamaan leijonia illan finaalissa. Taivas varjele mitä sieltä tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti