torstai 16. maaliskuuta 2017

Pyhän Urhon päivä

On aika juhlia maamme tunnetuinta suojeluspyhimystä: Pyhää Urhoa. Nautitaan suomalaisesta ruuasta, juomasta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Unohtamatta siinä sivussa harsonohutta päiväkänniä ja perisuomalaista karaokea Olen Suomalaisineen ja Aikuisine Naisineen.

Pieni kertaus niille jotka eivät satu muistamaan, mistä on kysymys: Pyhän Urhon legendassa kerrotaan, miten Urho pelasti Suomen viinitarhat heinäsirkoilta. Sirkat terrorisoivat viiniviljelyksiä ja söivät satoa. Urho tuli ja hääti sirkat huutamalla: Heinäsirkka, heinäsirkka, mene täältä hiiteen!

Siispä kaikki illalla kaupungille paikallaolijoiden spontaanisti improvisoimaan paraatiin. Pukeutukaa asianmukaisesti vihreään ja violettiin, ottakaa muoviatrain ja pussillinen lelusirkkoja mukaan ja eikun menoksi. Paraati seikkailkoon pitkin katuja, äänekkäänä, ystävällisenä ja iloisena sekamelskana. Jokaisessa kadunkulmassa kajautetaan ilmoille kolmikertaisen Heinäsirkka, heinäsirkka, mene täältä hiiteen! –huuto.

Niin kummalliselle kuin se tuntuukin, tämä juhlapäivä on paljon tunnetumpi Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuin meillä Suomessa. Tässä Yle.fi -juttu aiheesta.

Valokuva: St. Urho's Day -kotisivu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti