perjantai 6. marraskuuta 2020

Tein Trumpista meemin

Hei, mä tein meemin! Kyllä, näin pääsi käymään. Saas nähdä lähteekö tämä viraaliksi. Saa jakaa!


Meemin pohjana on Eetu Iston maalaus "hyökkäys" vuodelta 1899. Teoksessa Venäjän kaksipäinen kotka ahdistelee Suomi-neitoa yrittäen riistää tältä lakikirjan. 

Vähän taustaa:
Kun Venäjä valloitti Suomen Ruotsilta vuonna 1809, Venäjän hallitsija Aleksanteri I antoi vakuutuksen, että Suomen uskonto, lait ja erikoisoikeudet pidetään voimassa. Suomi liitettiin Venäjään autonomisena ruhtinaskuntana, jonka valtiomuodossa kansa oli vapaa.
.
Venäjän Tsaari Aleksanteri I (1777 - 1825)

Tämä hallitsijanvakuutus ja muut Suomen perustus­lait yritettiin kumota vuonna 1899. Venäjän keisari Nikolai II antoi 15. helmikuuta manifestin, josta alkoi ensimmäinen sortokausi. Autonomiaa kavennettiin ja Suomen valtio­päiville tarjottiin vain neuvoa-antava rooli. Venäjän Tsaarin lait ja asetukset koskivat nyt myös Suomea.

Suomen suurruhtinaskunta 1809 - 1917

Jotain tuttua tuossa on, kuten meemistä huomaa: kaksinaamainen Trump hyökkää vapaudenpatsaan suojelemaa perustuslakia vastaan. Trump lausui juhlallisen presidentinvalan neljä vuotta sitten ja lupasi suojella Amerikan kansaa ja sen perustuslakia. Samainen "tsaari" söi sanansa ja yrittää nyt kaikin keinoin murentaa maansa demokratiaa ja kaapata vallan itselleen. Pelottavinta tässä on se, että puolet kansasta uskoo häntä. 

Kuva: Pixabay


Voi olla, että jos Trump voittaa, kotioveani kolkuttaa kaksi Men in Blackia ja pian meikäläinen istuu häkissä oranssissa haalarissa osoitteena Guantanamo, Cuba.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti