sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Siirretty, suljettu, peruttu

Ensi viikonloppuna järjestetään Lahdessa perinteiset Salpausselän kisat. Tarkoituksena oli käydä katsomassa paikan päällä kuten kahtena edellisenä talvena (Salpausselän kisat 2019, Salpausselän kisat 2020), mutta tällä kertaa Salppurin kisasivuille ilmestyi tiedote: 

"Salppuri Oy on päättänyt, että tämänhetkiseen koronaepidemiatilanteeseen nojaten, kilpailuihin ei avata normaalia yleisölipunmyyntiä."

Postikortti Salpausselän kisat 1962 Lahti Suomi. Kuvaaja Albin Aaltonen. Finna.fi

Tämä oli arvattavissa jo joulukuussa, joten suunnittelin pojan kanssa viikonlopulle vaihtoehdon B: reissua Hämeenlinnaan ja tutustumista Hämeen linnaan. Linnan nettisivut kertoivat kuitenkin seuraavaa:

"Hämeen linna on suljettu 31.1.2021 saakka yleisen koronavirustilanteen vuoksi."

Hämeen linna. Kuva: Finna.fi

Ei sitten matkusteta mihinkään. Helmikuun lomaviikolla oli tarkoitus käydä vaimon kanssa Helsingissä, mutta päätimme perua senkin. V**un korona.

Onneksi tänä vuonna saatiin kunnon talvi ja odotan vesi kielellä, koska Kallaveden jäälle pääsee hiihtämään. Yhtä innolla odotan, koska pääsen piikille. Rokotusjono ja odottavan aika on pitkä. Voisiko tämän koronarokotusohjelman antaa verohallinnon tehtäväksi? Verottaja on tunnetusti tehokas rokottamaan.

Hiihtokilpailut Väinölänniemi Kuopio 1920-luvulla. Kuva: Finna.fi

Mitähän perutaan seuraavaksi? Viime kesänä saimme idean ja ostimme liput Duran Duranin konserttiin Dubliniin 13.06.2021. Ajattelimme, että vuoden päästä virus on jo selätetty ja elämä palannut normaaliin. Nyt eletään tammikuuta, korona leviää kiihtyvää tahtia ja matkustusrajoitukset kiristyvät ympäri maailmaa. Keikkaan on aikaa vajaat viisi kuukautta. Pidämme peukkuja ja pelkäämme pahinta. 

Ps: Tarinan kuvat ovat ajalta ennen koronaa.
Dublin. Kuva: Pixabay


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti