torstai 13. toukokuuta 2021

Valtion piikkiin

"Sitä tikulla nenään, joka koronaa epäilee"

Kävin koronarokotuksessa, enkä itkenyt laisinkaan. Paikalla ei saanut valokuvata, joten koetan nyt kuvailla mahdollisen eläväisesti, miten kaikki meni. Apuna käytän Pixabayn kuvituskuvia (mikäli ei toisin mainita).

Kuopio-halli. Kuva: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Kuopio-halli_from_air.jpg

Kuopiossa massarokotusten toimituspaikka on Kuopiohalli, suuri sisäliikunta-areena. Hallin päädyssä sijaitseva hiekkakenttä toimii ilmaisena pysäköintialueena. Sisään mennään hallin päädystä ja toimenpiteen jälkeen tullaan ulos pääovista. Rokotusaika varataan etukäteen joko puhelimitse tai sähköisesti netistä:

Kuopion kaupungin koronasivut

Astelin 4 minuuttia ennen varattua aikaa hallin ovelle, josta minut ohjattiin sisään. Rokotuskopin no 17 edessä odotti jo sairaanhoitaja. Astuin sermin taakse ja istuin penkille. Piikki pistettiin oikeaan käteen (olen vasuri ja rokote voi kuulemma kipeyttää kättä) ja sitten varattiin elokuulle aika toiseen rokotukseen. 


Suojavaikutus alkaa n. kahden viikon kuluttua rokotuksesta. Kävimme läpi mahdolliset sivuoireet ja hoitokeinot, jonka jälkeen istuin 10 minuuttia ulosmenokäytävän penkillä siltä varalta, että jotain akuuttia sattuisi puhkeamaan. Kohta tunsinkin huonoa oloa ja sairaanhoitaja pyysi jäämään vielä hetkeksi seurantaan. Puolen tunnin päästä pääsin kotiin. Jälkikäteen olo oli vähän hutera, joten loppu päivä meni huilatessa. Seuraavaan päivään mennessä oireet hävisivät.
Netissä on ollut juttua, että rokotteen mukana tulee salainen mikrosiru, jolla isoveli valvoo meitä. Teki mieli kysyä sairaanhoitajalta, että minkälainen se siru on. Epäilen, että kyseessä lienee urbaani legenda. Pettymys sinänsä, koska haluaisin ehdottomasti saada mikrosirun valtion piikkiin. Sirutetaanhan sitä lemmikkieläimiäkin! Sitten kun olen vanha, muisti pätkii ja haahuilen metsässä eksyksissä, löytäjä voi tarkistaa henkilöllisyyteni sirusta ja palauttaa takaisin omistajalle eli viedä kotiin vaimon luokse.


PS: Australialaisbändi AC/DC lauloi vuoden 1981 albumilla "For those about to Rock" rokottamisesta kappaleessa "Inject the Venom". Bändin laulaja on Brian Johnson. Yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Johnson & Johnson on yksi maailman johtavia koronarokotevalmistajia. Sattumaako? I don't think so....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti