tiistai 8. kesäkuuta 2021

Haja-ajatuksia

Ovikello soi. Avaan oven ja porraskäytävässä seisoo kaksi kirkassilmäistä nuorukaista. 
- Päivää. Me olemme Suomen kollektiivisesta tappiomuisto ry:stä. Onko teillä hetki aikaa keskustella Leijonien finaalitappiosta Kanadaa vastaan?
- NO EI V***U OLE!
*SLÄM* (ovi lyödään kiinni)

Saipa - Usa jääkiekko-ottelu Lappeenrannan kisapuistossa, aloitustilanne kotijoukkueen päädyssä. Kuvapaja, valokuvaaja 1979. Finna.fi

Se siitä Leijonien tappiosta. Hoppee ei oo häppee ja ne neuvoo jotka ei osaa. Luistelin viimeksi 1900-luvulla, enkä osaa kurvata kuin oikealle. Pelipaikkani olisi siis vasen laituri, joka luistelee kaukalossa kellonmyötäisesti ympyrää. Veikkaan, että tuolla taidolla varustettu leijonaryhmä kisaisi D-sarjan mestaruudesta Australian, Etelä-Afrikan ja Thaimaan kanssa.

Heinävesi -laiva, joka liikennöi Kuopio - Savonlinna - Kuopio linjalla. Valokuvaaja Elias Purhonen 1961. Finna.fi

Kynä ei ole viime aikoina kulkenut. Ei vaan irtoa. Olen aloittanut useita blogitarinoita, mutta sitten ne ovat ehtyneet kuin kesähelteen kuivuttama jokiuoma. Mitä tämä on? Ei mitään huolestuttavaa. Välillä peli ei vain kulje, ajatuksen syötöt eivät osu lapaan ja vitsiksi tarkoitettu letkautus kimpoaa tolpasta ulos. Se la vii sano ranskalainen, kun makkaraperuna-annoksen toinen ranskalainen seivästettiin muovihaarukalla ja pisteltiin poskeen. Äääh...

Kuva postauksesta: Lontoon reissu lauantai. Toinen matkapäivä

Käykö minulle kuten äärettömästi arvostamalleni muusikko Billy Joelille: en julkaise enää mitään uutta, vaan ratsastan vanhoilla tarinoilla? Erona tietenkin se, että Billy kuittaa edelleenkin miljoonia esittämällä samoja vanhoja biisejä, kun taas meikä ei ole ansainnut kirjoittamalla penniäkään. 

Kuva: Pixabay

Tässä muutama haja-ajatus, joista piti tulla kokonainen blogikirjoitus mutta tyngäksi jäivät:

***

Kesti aikansa ennen kuin tajusin, että nykykielellä "maksoin kellosta puoli kiloa" tarkoittaa, että kello maksoi 500 €. Mitä hittoa? Kilo on painomitta! Sanooko sama kaveri aamulla puntarilla käytyään laihtuneensa 2 euroa?

***

Historian alkuhämärässä, ennen maanviljelyä ja kaupungistumista, ihmiset olivat metsästäjä-keräilijöitä. Nykyään ihminen metsästää ja keräilee kaikkea mikä liikkuu. Jopa meikäläisen elinaikana maailman villieläinkannat ovat supistuneet 70% ! Ei tarvitse olla kummoinen matemaatikko kun tajuaa, mihin tämä johtaa. Tätä vauhtia villieläimet on metsästetty vuosisadan loppuun mennessä sukupuuttoon ja sitten keräillään enää järjettömän tuhon satoa. Surullista.
.
Karhu ja karhuntappaja 1941. Valokuvaaja Sot.virk. Heikki Aho. Finna.fi


Kuntavaalit lähestyvät. 80-luvulla sain puhelinsoiton, jossa minua kosiskeltiin Suonenjoen kuntavaaliehdokkaaksi. Pyysin saada miettiä yön yli. Se oli hätävale. En halunnut ehdokkaaksi, mutta kun on niin vaikeaa sanoa ei. Seuraavana päivänä keräsin rohkeuteni ja kieltäydyin kauniisti.

Taitaa olla varma vanhuuden merkki, kun politiikka alkaa kiinnostamaan. Toisaalta politiikassa on monia hahmoja, jotka motivoivat äänestämään: Laura Huhtasaari, Paavo Väyrynen, Teuvo Hakkarainen, Ano Turtiainen ja kumppanit tekevät erittäin arvokasta työtä. Ilman heitä olisin edelleen nukkuvien puolueen jäsen. Nyt haluan vaikuttaa äänestämällä siihen, etteivät vastaavanlaiset idiootit pääse päättämään (sotkemaan) meidän asioita. 

Tuusulan vanha kunnantalo, käynnissä oletettavasti kunnallisvaalit. Tuntematon valokuvaaja 1913 - 1916. Finna.fi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti