lauantai 23. lokakuuta 2021

Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen!

Näinhän sitä laulussa lauletaan, mutta pysähdytäänpä hetkeksi miettimään, mitä tuo oikeasti tarkoittaisi.


Jos meillä on ainainen joulu, joulukuusi pitää vaihtaa ainakin kerran kuukaudessa vanhan kuivuneen tilalle. Voi sitä havunneulasten määrä! Oletko valmis imuroimaan joka hiton ilta, ettei lapset loukkaa pikku jalkojaan teräviin neulasiin? Mieti!

Iltaisin ei ole hetken rauhaa: ovikello soi ja tuntematon parrakas äijä tunkee sisään jakamaan paketteja, joista kuoriutuu vaikka minkälaista krääsää. Jo parin viikon kuluttua varastot ja nurkat pursuavat leivänpaahtimia, jouluneuleita, soodastreemejä ja joulukonvehtirasioita. Olet totaalisen kusessa niiden kanssa!

Ja entäs ne jouluvalot? Joulukuusen kynttilät, valoköynnökset ja kaikki muut valaisevat vempeleet. Näillä sähkönhinnoilla! Joudut tekemään kahta työtä ihan vain voidaksesi maksaa älyttömiä sähkölaskuja. Lisäksi poltat joka ilta tusinoittain kynttilöitä, eikä nekään ole ilmaisia! Pimeän ajan valaisemiseen tarvitaan sponsoriksi vähintään oligarkki.

Aina kun käyt kaupassa, keskusradiosta soi se saatanan "Kulkuset kulkuset" non stop kakskytneljäseitsemän. Juuri niin, vuorokauden ympäri, koska jouluaikaan marketit ovat auki ympäri vuorokauden. Vähemmästäkin tekee mieli kiivetä kaupan katolle ja hypätä pää edellä parkkipaikan asfalttiin.


Oispa joulu ainainen? Ei helvetissä! Kerran vuodessa riittää, KIITOS!

Kuvat: pixabay



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti