tiistai 3. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 3. luukku: Joulu uudessa kodissa


Jos saisin toivoa joululahjaksi mitä vaan, valinta on helppo: Kodin muutto niin, ettei itse tarvitse heilauttaa evääkään. Nyt piti heiluttaa eviä koko kuukauden, mutta onneksi saimme urakan päätökseen viime perjantaina. Voimme vihdoinkin viritellä joulun odotusta uudessa kodissa.

Viime perjantaina ajoin kaatopaikkakuorman varastoon hilloutuneista rojuista ja ironista kyllä, päivä oli Black Friday. Tuo jenkeistä rantautunut kulutusjuhla on saanut otteen myös meistä savolaisista. Annan nyt kaikille pikku tarjoushaukoille arvokkaan vinkin:

Mainosten lupaamat seitsemänkymmenen prosentin alennukset ovat kieltämättä houkuttelevia. Kun sitten vuosien päästä muutatte majaa paljastuu, että tavaroistanne seitsemänkymmentä prosenttia on pelkkää kaatopaikalle kuskattavaa paskaa. Myös se Black Fridayna seitsemänkymmenen prosentin alennuksella ostettu hilavitkutin. Vai voitko käsi sydämellä sanoa, että käytät edelleen leipäkonetta, jalkakylpylaitetta, thigh masteria tai cappuccino keitintä? Sitä minäkin.




Mutta... pakko tunnustaa. Jos levykauppa Äx mainostaa seitsemänkymmenen prosentin alennuksella tai jollekin keikalle saa earlybird -alelippuja, olen messissä. En ole sen parempi sanomaan asiasta mitään. Tee siis niin kuin hyvälle tuntuu ja ajattele siinä sivussa tätä pientä palloa, jossa asumme. Koetetaan säästää sitä myös lapsille ja lapsenlapsille.


Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti