torstai 23. kesäkuuta 2016

Hyvää Juhannusta!Taas on se aika vuodesta, kun ihmiset painuvat sankoin joukoin järveen/järvelle ja muuta jää palaamatta takaisin. Älkää nyt hyvät ihmiset menkö veneilemään ilman pelastusliivejä. Ja menkää veneilemään ilman viinaa. Eletään yksi juhannus ihmisiksi ja opetellaan pysymään hengissä.

Huumorilehti Pahkasika käsitteli joskus 80-luvulla artikkelissaan juhannushukkumisten ongelmaa. Suurimpana syynä nähtiin ns. veneestä kusemista, eli isännät nousivat veneessä kaljapäissään virtsaamaan laidan yli, horjahtivat ja putosivat veteen. Seuraavana aamuna pelastusporukka naarasi hukkuneen ja suku sai hävetä silmät päästään, kun vainajalla on sepallus auki.

Pahkasian ratkaisu ongelmaan oli seuraava: Housujen vetoketjuihin asennetaan pieni, peukalon kokoinen poiju ja miniketju. Kun uhri sitten horjahtaa virtsatauolla veteen ja uppoaa pohjaa, pieni poiju nousee pintaa kohti ja sulkee siististi sepalluksen. Hukkunut löydetään sepallus kiinni, eli suku säästyy häpeältä.

Jätetään synkkä aihe ja pureudutaan vielä juhannustaikoihin. Niitähän on tehty iät ja ajat. Yhteen uskomukseen kuuluu, että juhannusyöksi laitetaan yhdeksän kukkaan tyynyt alle. Seuraavana yönä näkee unessa tulevan puolison. 

Tässä teille taika, joka toimii varmasti: Mene juhannusfestareiden aikana teltalle ja riisu itsesi alasti. Kulje ilman rihman kiertämää iloisesti hyräillen festarialueen lammelle. Kun kumarrut lammen ylle, näet veden pinnan kuvajaisessa järjestyksenvalvojan.

HAUSKAA JA RAUHALLISTA JUHANNUSTA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti