torstai 1. kesäkuuta 2017

Fättness päiväkirja: Ravintola Harald, Kuopio


Fättnes-matkailijalle tuli pitkästä aikaa nälkä, joten suunnistin vaimon kanssa lounaalle Ravintola Haraldiin. Olen sivunnut blogissani Haraldia kerran aikaisemmin, eikä sillä kertaa ruoka oikein toiminut. Mutta ei siitä sen enempää. Ennakkoluulottomasti kohti uusia lounaita.

Harald sijaitsee Kuopion torin vieressä Torikulman rakennuksessa.


Ravintola Harald, Tulliportinkatu 44 Kuopio

Saavuimme lounasaikaan ja porukkaa oli ihan mukavasti. Vaihtoehtoina tarjottiin keittolounasta, lohta, nyhtöpossua ja kanaa. Päädyimme nyhtöpossuun. Lounas tilataan tarjoilijalta ja alkuruuaksi sai seisovasta pöydästä salaattia, leipää, aurajuustokeittoa. Ruokajuomaksi kotikaljaa ja vettä. Tilaus kesti kauan ja viimein tarjoilija ilmestyi paikalle: ”Teidän tilaus hävisi jonnekin bittiavaruuteen. Tuliko teille lohta vai possua?” Possua kiitos. Onneksi olimme lomalla eikä puolentunnin lounastauolla. Meillä oli aikaa ja erehdyksiä sattuu, joten jäimme odottamaan ruokaa rauhassa.

Keittolounas näyttää tältä: Tällä kertaa Aurajuustokeittoa johon upotettiin krutonkeja. Hinta 9 €. Pahoittelen, että kuvat ovat vähän epäselviä. Johtuu kännykästä ja tilan hämärästä valaistuksesta.
Viimein tilaus tuotiin pöytään. Annos oli todella iso, eli koon puolesta ei valittamista. Lautasella oli nyhtöpossua, uuniperuna ja vihanneksia. Ensi maistamalla huomasimme, että possu oli vähän mautonta. Tilanteen sai korjattua suolalla. Pöydässä oli sormisuolakippo, josta ripottelin makua ruokaan. Vaimo katsoi pitkään kippoa ja tuumasi, että tuo ei ole kovin hygieenistä. Edellinen asiakas on syödessään sormeillut samaa suolaa. Tottahan se on, vaikka me miehet ei ajatella ihan noin syvällisesti. Armeijassa ja leirinuotiolla oppii syömään sitä mitä on niillä pelivälineillä mitä on saatavilla.

Nyhtöpossua, vihanneksia ja uuniperuna. Lounashinta 10,30 €.
Salaattipöytä oli todella hyvä ja keitto maukasta. Pelkkä keittolounas saa kiitettävän arvosanan. Itse nyhtöpossu hävisi vaimon vastaavalle, mutta nälkä lähti kyllä. Eli ihan ok, ei räjäyttänyt tajuntaa.

Salaattipöytä tarjoillaan viikinkiveneestä.
Itse miljööstä sen verran että paikka ja sisustus on hauska: Viikinkiteemaa lattiasta kattoon tarjoilijoiden asusteita myöten. Ehkä olisin jättänyt muoviset leluviikinkikypärät pois, mutta se on makuasia. Kokemuksesta suosittelen huonompiselkäisille kiinteitä penkkejä. Irtotuolit ovat taaksepäin vinot, joten niissä on epämukava istua ja selkävaivaisille ehkä ohittamaton paikka.


Tämä oli mulle ehkä kolmas tai neljäs kerta Haraldissa. Minun suosikiksi paikka ei ole noussut. Miljöön puolesta kannattaa käydä ainakin kerran ja jos sinulla on islantilainen tai norjalainen kaveri kylässä, niin hänellehän Harald on kuin tulisi kotiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti