sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Vinkkejä Savonlinnan vierailulle, herra PutinPutin saapuu vieraaksi Savonlinnan oopperajuhlille. Mikäpäs siinä. Kävimme oopperajuhlilla kolme vuotta sitten ja kokemus oli hieno. Eiköhän venäjän päämieskin tykkää.


Savonlinnan historia liittyy olennaisesti Venäjään. Aikoinaan Savonlinna oli rajalinnake, jonka hallinnasta Ruotsi ja Venäjä taistelivat. Linna koki historian aikana monta hyökkäystä ja erilaisia miehitysjaksoja.


Pässi on Savonlinnan symboli ja siitä kerrotaan seuraavaa legendaa: 

Ruotsalaisten hallittua linnoitusta venäläiset sotajoukot päättivät vallata sen pimeyden turvin. Yöllä tuli ukonilma ja salama iski muurille kannettuun tervapataan, joka syttyi palamaan. Linnassa pidettiin tuohon aikaan pässiä, joka oli kiivennyt muurille. Kun salama iski ja terva leimahti tuleen, pässi säikähti ja nousi takajaloilleen. Lähestyvä vihollisarmeija näki muurilla tulen leimussa tumman, sarvipäisen hahmon ja luulivat itse pirun tulleen ruotsalaisten avuksi. Niinpä venäläiset kääntyivät ja pakenivat kauhuissaan. Pässi pelasti linnan asukkaat. 

Vieraalle siis vinkiksi, että yksi ainoa pässi riittää puolustamaan ja karkottamaan valtakunnan viholliset rajalta. Mutta tämän Putin taitaa jo tietääkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti