torstai 14. kesäkuuta 2018

Vuoden 2018 jalkapallon maailmanmestari on...

Olen yrittänyt veikata näitä turnausvoittajia aiemminkin, mutta päätynyt aina enempi tai vähempi metsikköön. En anna sen lannistaa, vaan tartun taas härkää sarvista ja tuijotan syvälle kristallipalloon. Eli voittaja on...

Euroopassa on pelattu tähän mennessä 10 lopputurnausta. Ainoa silmiinpistävä seikka löytyi siitä, että isäntämaa on voittanut maailmanmestaruuden vuonna 1934 (Italia), 1966 (Englanti) ja 1998 (Ranska). Tässä on selkeä 32:n vuoden sykli, joten seuraava eurooppalaisen MM-turnauksen voittava isäntämaa tulee vasta vuonna 2030 (mikäli kisat pidetään Euroopassa). Sori siitä Venäjä.

Sitten meneekin hankalaksi.  Euroopassa pelattujen MM-kisojen ainoa ei-eurooppalainen voittaja on Brasilia vuodelta 1958. Saksa oli ensimmäinen eurooppalainen voittaja Amerikan mantereella pelatuissa MM-kisoissa vuonna 2014. Tällä huteralla "logiikalla" ennustan, että loppuottelussa pelaavat Saksa ja Brasilia, ja maailmanmestaruuden vie toisen kerran putkeen Saksa. Saas nähdä, onko tämä yhtä hyvä ennustus kuin kaksi aikaisempaa:

 Vuoden 2016 jalkapallon Euroopan mestari on...

Vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestari on...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti