keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Sarjakakkaajien ja -kairaajien luvattu maa


Suomi on sarjakairaajien ja sarjakakkaajien luvattu maa. Tätä ei kerrota matkailuesitteissä. On sanonta, että ihminen on ihmiselle susi. Muokataan tuota sen verran, että suomalainen on suomalaiselle suomalainen: kateellinen, katkera, katala, kairaava sarjakakkaaja. Vai mitä näistä uutisista pitäisi päätellä?

Iltalehti 11.01.2019:

"Haapaveden uimahalli on joutunut sarjakakkaajan runtelemaksi. Tuntematon henkilö on päästänyt useampaan otteeseen ulostetta uimahallin altaaseen niin, että välittömät toimenpiteet ovat olleet tarpeen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Haapavesi-lehti.

– Siellä on neljä kertaa ollut sillä tavalla, että altaasta on löydetty ulostetta. Neljä kertaa uimahalli on myös pantu kiinni, ympäristöpalvelupäällikkö Harri Heikkilä kertoo Iltalehdelle.


Heikkilä kertoo esittäneensä uimahallin pitäjille, että asiasta tehdään rikosilmoitus.Syynä on se, että teot ovat olleet toistuvia."

Iltasanomat 22.01.2019:

"Tohlopin luistelurata Tampereella on joutunut erikoisen ilkivallan kohteeksi. Jääradan molemmin puolin on kairattu reikiä. Retkiluistelurata on rakennettu järven jäälle. Kairaukset olivat ilmestyneet yön aikana.

– Reikiä on 30–35. On siinä saanut vääntää niitä, radan kunnostuksessa vastaava auraaja Tuukka Tuominen arvioi.

Tampereella ilmestyvä sanomalehti Aamulehti keksi jo ilkivallan tekijälle nimen: sarjakairaaja. Lehti otsikoi, miten sarjakairaaja iski Tohlopin radalle. Tuominen kertoo, että vielä illalla seitsemän jälkeen hän aurasi rataa. Silloin radalla ei näkynyt kairauksia. Tiistaina kun hän meni iltapäivällä kolmen aikaan radalle, kairaukset olivat jäässä."

***

Mutta asuuhan meillä tutkitusti maailman onnellisin kansa. Ehkä tämä onkin meidän oma omituinen tapa osoittaa onnellisuutta. Suomalainenhan ei juhli julkisesti, ennen kuin Leijonat voittavat MM-kultaa. Sitten onkin syytä hypätä alasti Havis Amandan suihkulähteeseen. Pienempiä onnenhetkiä voikin sitten tuulettaa ihan vaan tykönään murjaisemalla paskat uimahallin altaaseen tai kairaamalla pikkutunneilla avantoja juuri aurattuun luistelurataan. Tekijältä saattaa päästä jopa pieni "jihuu", kun kaira lävistää jään ja pökäle pullahtaa vedenpinnalle.

En tiedä. Oudoksi on meno mennyt ja mielensä voi pahoittaa miljoonilla eri tavoilla. Ehkä paras lääke on heittää reppu selkään ja lähteä luontoon patikoimaan. Luonto on jotenkin järkevämpi paikka kuin nämä betonilähiöt. Ja toisin kuin sarjakakkaaja, karhu paskantaa metsään.


Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti