maanantai 16. maaliskuuta 2020

Käsidesipeli

Koronaepidemian myötä asiat ovat saaneet aivan uusia merkityksiä. Hain vaimon aamulla töistä yövuoron jälkeen ja kun avasin autoradion, ensimmäisenä soi Kool and the Gangin Cherish. Aloitin kuuntelun kesken kertosäkeen ja tunsin, että James Taylor lauloi suoraan minulle:

Cherish the love we have
For as long as we both shall live


Hetkinen? Mitä pirua sinä tuolla tarkoitat, kysyi yksin autossa. Miten niin as long as we both shall live? Oliko tämä enne?


Katastrofin kynnyksellä  ihmiset hamstraavat wc-paperia. Tähän on evoluutio meidät tuonut. Kivikaudella esi-isämme etsivät ruokaa välttääkseen nälkäkuoleman. Sama jatkui vielä sota- ja pula-aikoina viime vuosisadalle asti. Nyt suomalaiset varastoivat wc-paperia että on mihin pyyhkiä, kun kotikaranteenin kurimuksessa syödään kaappi tolkulla kuivamuonaa ja säilykkeitä. Onhan se kamalaa, jos kaiken Netflixin katsomisen ja tietsikkapelien pelaamisen lomassa jää perse pyyhkimättä. Modernin ihmisen painajainen.


No pasta today

Maailmanloppu voi tulla: ihmiset ovat ostaneet riisilavat tyhjiksi

Marketin lihatiski on kuin suoraan Neuvostoliitosta

Leipä miehen tiellä pitää?

Koronasta liikkuu monenlaisia juttuja. Kake laittoi viestin, joka menee näin:

Tiedättekö, kun ennen julkisilla paikoilla sitä yskäisi peittääksen pierun, niin eilen kassajonossa jouduin pieraisemaan peittääkseni yskäisyn.


Toisen tragedia on toisen komedia. Eräs kaverini kertoi että oli yksin viikonlopun kotona, kun vaimo ja lapset viettivät hiihtolomaa mummolassa. Puhelimessa vaimo ohjeisti miestä ostamaan kotiin käsidesiä koronan varalta. Mies teki työtä käskettyä.

Kuva: Pixabay
Kävi kuitenkin niin, että kaikki käsidesit oli myyty loppuun ja hyllyt huusivat tyhjyyttään. Nokkelana kaverina hän paineli marketin Alkoon ja osti pullon koskenkorvaa. Eiköhän tuo aja saman asian kuin käsidesi, hän tuumasi.

Seuraavana aamuna kaveri heräsi hämmentyneenä vessan lattialta pelkät kalsarit jalassaan. Tyynyn virkaa toimitti lattialaatoille kuivunut oksennuslammikko. Koskenkorvapullo lojui tyhjänä eteisen lattialla, mutta hän ei kuollakseenkaan muistanut, oliko pessyt sillä kertaakaan käsiään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti