perjantai 29. toukokuuta 2020

Etätyöerakko

Vanha arvoitus kuuluu: Jos metsässä kaatuu puu ja kukaan ei ole kuulemassa, kuuluuko ääni? Nyt lienee ajankohtaista kysyä: Jos etätöitä tekevän loma alkaa ja kukaan ei ole näkemässä, jääkö hän oikeasti lomalle?

Päätin ratkaista arvoituksen niin, että menen viimeisellä viikolla toimistolle töihin. Siinä vaiheessa on takana melkein kolme kuukautta etätöitä. Kolme kuukautta! Hullua, miten aika matelee tämän koronakriisin aikana.

Kolmessa kuukaudessa ehtii erkaantua ympäröivästä maailmasta ja unohtaa sosiaaliset normit. On tsemppaamisen paikka. Aamulla pitää muistaa käydä suihkussa ja ajaa parta. On myös suositeltavaa tulla töihin housut jalassa ja olla piereskelemättä avokonttorissa. Jos en enää muista työkavereita niin tervehdin varalta kaikkia vastaantulijoita. Ei vara venettä kaada.

Varoitan työtovereita etukäteen, koska tämä kaikki on edessä reilun viikon päästä. Koettakaa kestää. Ja jos meikäläistä ei aamulla näy, niin käykää hakemassa minut Suokadun ja Puijonkadun risteyksessä olevan rakennuksen pihasta. Olin siellä töissä parikymmentä vuotta sitten ja saatan kävellä paikalle ihan vaan vanhasta muistista.

Terveisin nimimerkki: kasuaalisti kotikonttorissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti