lauantai 6. kesäkuuta 2020

Koronakesän vaellusvinkit: Pohjois-Savon luontokohteet



Elämme koronan varjossa eikä ulkomaille ole menemistä. Nyt kannattaa kääntää katse kotiseudun matkailunähtävyyksiin. Kävimme pari viikkoa sitten Pieksämäellä tutustumassa Vedenjakajareitistöön ja kokemus oli miellyttävä. Reitit ovat monipuolisia ja taukopaikkoja vessoineen ja nuotiontekotarpeineen on paljon. Suosittelen siis lämpimästi päiväretkikohteeksi Vedenjakajareitistöä

Kuvia matkalta:












Tässä listaa muista lähipatikointikohteista ja otsikoissa linkit tarinoihin: 

Tiilikkajärvi










Jos lähdet patikoimaan tiettömille saloille varmista, että ruumiisi löydetään etkä jää maastoon mätänemään. Keltainen huomioliivi ja gps-paikannin sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Omaisille on kiusallista, jos eksyt erämaahan ja maalliset jäännöksesi katoavat jonkun ahman perseeseen.

2 kommenttia:

  1. Tuttuja paikkoja. Hienoa, että Pieksämäelläkin on lopulta ymmärretty luontoliikunnan mahdollisuudet. Aikoinaan lähestyin kaupungin liikuntatoimenjohtajaa ja ehdotin Tahinsuon pitkospuiden korjausta. Nyt se on tapahtunut, kahdenkymmenen vuoden jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Parempi myöhään. Vedenjakajareitistö oli kyllä sellainen paikka että pitää mennä uudestaan. Pieksämäki tehnyt hienoa työtä.

    VastaaPoista