tiistai 23. lokakuuta 2018

Pyörällä halki Suomen: Kun Iivo tapasi Miksun (epilogi)

Kaksi päivää reissun päättymisestä saimme yllättävän kutsun: LähiTapiola Savo halusi huomioida Miksun pyöräilyurakan ja antoi hänelle kahdensadan euron lahjakortin LeoSporttiin. Tästä saimme kiittää työtoveriani Aijaa, joka antoi vinkin meidän reissusta ja LähiTapiola otti kopin.

Kävimme urheilukaupassa ja Miksu valitsi koko rahalla pyöräilytarvikkeita: mm. pyöräilytakin ja satulalaukun. Kun ostokset oli tehty, luovutimme kassin ja palasimme kotiin. "Palkintojenjako" oli myöhemmin. 

Jo parin tunnin kuluttua Aija laittoi viestiä: nyt voitte tulla. Marssimme LähiTapiolan Puutarhakadun konttoriin ja paikalla odotti jymy-yllätys: itse kaksinkertainen olympiakultamitalisti, maastohiihtäjä Iivo Niskanen oli ojentamassa tarvikekassia Miksulle. Kahden ja puolen viikon pyöräilyurakka Nuorgamista Helsinkiin sai arvoisensa päätöksen ja Miksu huomionosoituksen, jonka hän ansaitsi. Kiitos Aija ja LähiTapiola Savo.

LähiTapiola Savo uutisoi Iivon ja Miksun kohtaamisesta Facebook -sivullaan





Lopuksi vielä tilastoniiloille (kuten minä) listaus matkan varrella olleista leirintäalueista. Annoimme Miksun kanssa arvosanat asteikolla 1-10, jaoin ne kahdella ja sain keskiarvon. Eli tässä yhdeksän leirintäaluetta paremmuusjärjestyksessä pisteiden mukaan, olkaa hyvä:

9. Luxia Caravan Saariselkä 5


"Olimme pojan kanssa tienpäällä kaksi ja puoli viikkoa. Tuossa ajassa reissasimme Lappiin, kävimme Pohjois-Norjassa ja matkustimme Suomen halki Nuorgamista Helsinkiin. Tuo Nuorgam-Helsinki etappi olikin ikimuistoinen. Poikani pyöräili sen yhdessätoista päivässä vanhalla naisten kolmivaihteisella polkupyörällä. Minä oli mukana huoltomiehenä ja ajoin etapit autolla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti