torstai 11. kesäkuuta 2015

Tee-se-itse kesälomastasi pidempi kotikonsteillaTuntuuko, että kesäloma on liian lyhyt? Huokailetko sitä, miten nopeasti lomapäivät kuluvat? Oletko vasta vaihtanut työpaikkaa ja kärvistelet parilla lomapäivällä, koska enempää ei ole kertynyt? Loma on ohi, ennen kuin ehdit huomatakaan.

Mutta toisin kuin luulet, lomaa voi pidentää kotikonsteilla ja kohtuullisen helposti. Aikahan tuntuu lentävän, kun on mukavaa tekemistä, näkemistä ja kokemista. Kahdeksan tuntia lomakohteessa on aivan eri asia kuin kahdeksan tuntia töissä. Istu alas ja ota kynä ja muistilehtiö käteen. Kunnegut-setä neuvoo, miten saat pidennettyä lomapäiväsi.

1: Kilauta kaverille

Eikä kenelle tahansa kaverille. Mieti, kuka tuttavistasi on se pitkäpiimäisin jaarittelija, joka puhuu mutta ei suostu kuuntelemaan ja sitten tuumasta toimeen. Anna kaverin kertoa juurta jaksaen vaivoistaan, puolisostaan, lapsistaan ja elämästään. Jos haluat vielä parantaa ajan venytyksen vaikutuksen, pyydä välillä kertojaa toistamaan mitä oli juuri sanonut. Tai mielellään aloittamaan vaikka alusta. Kun tätä on jatkunut puolisen tuntia sinusta tuntuu, kuin puhelu olisi kestänyt pari tuntia. Eli olet pidentänyt lomaasi kokonaisella 1,5 tunnilla!

Teimme virheen ja kävimme Kuopion torilla katsomassa seiväshyppykisoja. Yleisötapahtumissa viihdyt liian hyvin ja aika kuluu kuin siivillä. Vältä siis kesän yleisötapahtumia.

2: Kyläile

Kyläpaikassa aika lentää pahimmillaan kuin siivillä, joten ole tarkkana minne olet menossa. Älä kyläile sukulaisten luona, koska siellä saattaa olla liian rentoa ja kotoisaa. Myös paras kaljakaveri ei sovellu tähän tarkoitukseen. Parasta olisi, jos voisit kutsua itsesi paikallisen kirkkoherran tai pankinjohtajan kotiin tai pölähdät pomosi kesämökille yllätysvierailulle. Vieras ympäristö saa sinut vaivaantumaan ja aika kulkee kuin etana tervassa. Samalla jatkuva pinnistely ja valppaana oleminen lisää ajan matelemisen vaikutusta moninkertaisesti. Yksi iltapäivä pomosi huushollissa vastaa paria-kolmea iltapäivää omalla kesämökillä. Eli jälleen on kesälomaa pidennetty jopa vuorokauden verran!

3: Käy hammaslääkärillä

Takuuvarma konsti. Kun istahdat hammaslääkärin tuolille ja avaat suusi, aika tuntuu seisahtuvan. Seuraavan tunnin aikana puudutuspiikit, letkut, porat ja lääkärin hoitajalle latelemat kummat koodisanat kuten Ruusu seiska, Aaa-kuutosessa kariesta, saattavat siirtää kellonviisareita talviaikaan. Tuo tunti vastaa hyvinkin hauskaa viikonlopun laivaristeilyä, joten kesälomasi venähti jälleen yhden viikonlopun pidemmäksi.

Kaikenlaista kaupungilla kiertämistä, maisemien ihastelemista ja shoppailemista tulee ehdottomasti välttää. Lomapäiväsi on ohi ennen kuin huomaatkaan. Etsi siis itsellesi epämukava ja virikkeetön ympäristö, joka saa ajan pysähtymään.

4. Jonota

Aina loman pidentämistä ei tarvitse suunnitella etukäteen. Voit kävellä helteisenä kesäpäivänä kaupungilla ja aika tuntuu rientävän. Aurinko paistaa, jäätelö maistuu ja puoliso pitää hellästi kiinni käsipuolesta. Tällaisena päivänä on suuri vaara, että lomapäivä on ohi ennen kuin huomaatkaan. On aika tehdä korjausliike ja katkaista ajankulu. Mene siis paikkaan, jossa näet paljon ihmisiä. Hyviä vaihtoehtoja ovat suositut kahvilat, veikkauspisteet, marketit jne. Valitse itsellesi kaikkein pisin ja luotaantyöntävin jono ja asetu sen hännille jonottamaan. Jo parin minuutin päästä tunnet, miten aika ja jono eivät tunnu etenevän minnekään. Kymmenen minuutin päästä ajattelet, että tätä on kestänyt jo puoli tuntia. Kuin huomaamatta lomapäiväsi on taas pidentynyt.

Jos edessäsi on loman viimeinen viikonloppu, voit koettaa äärimmäistä keinoa. Istahda terassille ja tilaa kylmää juomaa. Nauti juomasta ja päivästä, tilaa uusi ja jatka samaa rataa. Pidättele pakottavaa rakkoasi siihen pisteeseen, että tunnet olevasi halkeamispisteessä. Tässä vaiheessa voit poistua terassilta ja mennä anniskelupaikan vessaan. Hyvässä lykyssä vessassa on jono, joten joudut odottamaan vuoroasi kalpeana ja tuskasta hikoille. Voin vakuuttaa, että jonottaessasi tunnet oman vuorosi ja sitä myöten myös loman kestävän ikuisuuden.

Lomalla tulee myös välttää hyvää ruokaa ja ruokapaikkoja. Näillä on tuplasti vahingollinen vaikutus lomasi kestoon. Hyvän ruuan ääressä nauttii ja taas kerran livahtaa pirullisesti tunti tai kaksi aivan huomaamatta. Lisäksi täydellä vatsalla on suuri kiusaus ottaa päivänokoset, jolloin menetät toiset tunti tai kaksi. Ja ennen kuin huomaatkaan, on loma ohi ja aika mennä töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti