keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

VedenpaisumusEilen täällä Kuopiossa satoi 50 mm vettä. Eli yhden päivän aikana tuli koko kuukauden edestä märkää. Se on vedenpaisumus, ainakin mini sellainen. Joko maailmanloppu kolkuttelee ja vanhurskaat kutsutaan pelastukseen? Mitenkäs se tapahtuisi nykyaikana?

Nooan aikoihin piti rakentaa jumalaton arkki, jotta kaikki maailman eläväiset saatiin pelastettua. Tänä päivänä sama tapahtuisi niin, että porukka pakataan Viking Cinderellaan, Mariellaan, Silja Symphonyyn ja Eckerö Linesin paatteihin. Kun vesi nousee tarpeeksi, risteily Länsisatamasta ja Olympiaterminaalista voi alkaa. Matkustajat katselevat hetken kannella, miten Helsinki peittyy veteen ja siirtyvät sitten buffetpöydän ääreen.


Miten käy eläinkunnalle? Lastataan laivaan vain niin kuin Ukko-Nooa aikoinaan. Paitsi että nykyajan urbaani ihminen ei jokaista lajia laivaan päästä. Vai väitätkö oikeasti, että otat pieneen laivahyttiisi kaksi kappaletta itikoita, mäkäräisiä, punkkeja ja kyykäärmeitä? Sitä minäkin. Kyllä laivassa aina tilaa löytyy niille äidin pikku puudeli-kullannupuille ja maatiaiskissoille. Myös freteille, kultakaloille, papukaijoille, poneille ja koristekanoille on paikka. Possuja ja nautoja pari? Mikä ettei. Jos vedenpaisumus kestää oletettua kauemmin, ei muuta kun possu lihoiksi ja kinkkua buffetpöytään. Sudet jäisivät auttamatta rannalle ruikuttamaan. Laivat ovat niin täynnä eri koirarotujen uros-narttu –pareja, että alkuperäislajien kohtaloksi jää hukkua sukupuuttoon. Sanan mukaisesti.

Olisihan se aika helvettiä seilata ruotsinlaivalla neljäkymmentä päivää ja yötä. Toipuminen pelkästä viikonlopun Turku – Tukholma-risteilystäkin vie seuraavan viikon. Positiivista on tietenkin se, että kaiken saa laivalla taxfree. Eikä tämä johdu risteilyreitistä vaan siitä, ettei yksinkertaisesti ole enää valtioita, jotka keräisivät veroja. Ehkä ostoksille ei laiteta niin tiukkoja rajoituksia kuin normaalilla Tallinnan reissulla. Puolentoista kuukauden aikana viina virtaa erilaisella volyymilla kuin 24 h miniristeilyllä.

Kun vedenpaisumus viimein loppuu, eläimet ovat valmiita parittelemaan ja ihmiset valmiita eroamaan. Aika inha ajatus, että eläinkunnan jatko lepää täysin insestin varassa. Vain miten luulet niiden Nooan arkin eläinparien jatkaneen lisääntymistä, kun uros ja naaras tekivät temppunsa. Aivan, jätämme tämän aiheen tähän ja hautaamme koko ajatuksen. Ruotsinlaivat siis karahtavat vuoristoon ja jäävät sinne, kun vedenpinta jatkaa laskemistaan ja maata paljastuu lisää. Keulaportit auki ja maailma on avoin. Ehkä siinä loppupeleissä kävisi niin kuin aina ennenkin. Sen kerran kun suomalaiset lähtevät pois kotoa jonnekin Suomen rajojen ulkopuolelle, he päätyvät vedenpaisumuksen mukana Ararat-vuorelle Turkkiin ja valuvat sieltä kansoittamaan Marmariksen ja Alanyan aurinkorantoja. Tai sitten laivat rantautuvat Intiaan, jossa risteilymatkailijoita on vastaanottamassa iloinen Ukko-Goa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti