keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Markkinamies kusettaa aina kahdestiOlen hämmästyksekseni huomannut, että minä kasvan. Edelleen! Ei jäänyt kasvupyrähdys armeijassa viimeiseksi, vaan lisää mittaa tulee vielä näin varttuneemmallakin iällä. Maailma pienenee ympärillä sitä mukaa, kun äijä kasvaa. Paitsi että ei kasva.

Kaikki ympärillä nimittäin kutistuu. Huomasin tämän karvaasti, kun kävin ostoksilla lähikaupassa. Käteeni sattui pullo juotavaa jogurttia, joka tuntui jotenkin omituiselle. Aivan kuin meikäläisen konttorirottakädestä olisi yhden äkkiä tullut rakennustyömiehen koura. Mitä vielä.

Markkinamiehet ovat tehneet aamupalaverissa kepposiaan ja päättäneet suuressa viisaudessaan, että pienennetään jogurttipullon kokoa. Ja mitä tehdään sitten hinnalle? Annetaan olla ennallaan, eli nostetaan. Samalla rahalla saat vähemmän kuin ennen. Ei sitä onneton kuluttaja kuitenkaan huomaa. Tai jos huomaa, ei siitä mihinkään valita. Ei ainakaan kirjoita sosiaaliseen mediaan tai blogiin.

Anorektinen jogurttipullo
No minäpä kirjoitan. Että kiitti vaan juotavajogurttimarkkinamiehet. Pistitte sitten 390:n gramman juoman 310:n gramman pulloon ja nostitte samalla hintaa. Vanhaan hollywood leffaa ”Postimies soittaa aina kahdesti” mukaillen: Markkinamies kusettaa aina kahdesti. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti