sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Sananlaskut ovat pötyä

Meille on lapsesta asti valehdeltu ja kerrottu kaiken maailman sananparsia, joissa ei ole päätä eikä häntää. Nyt riittää!! Aion katkaista tämän ikiaikaisen paskapuheperinteen ja lyödä epäkohdat pöytään. Näin meille on aina kerrottu ja syötetty häpeilemättä sitä ihteään.

Ihminen on ihmiselle susi

Ei ole! Ihminen voi olla ihmiselle apuna, tukena, kaverina, vaivana, taakkana jne mutta ethän sinä nyt jumalauta voi lajia vaihtaa! Ihminen ei voi olla ihmiselle susi. Korkeintaan ihmissusi.

Huumorin kukka on se kaunehin kukka

Ensinnäkin huumori EI ole kukka. Menepä ostamaan kukkakaupasta kimppu huumoria. Floristi nauraa sut ulos liikkeestä. Ja jos huumori on kukka, niin miten se voisi olla kaunein, kun se ei näytä miltään? Seuraavan kerran hautajaisissa laita arkun päälle huumorista tehty seppele jos uskallat.

Joka vitsaa säästää se lastaan vihaa

Kohtuullisen kieroutunut toteamus. Onko siis niin, että jälkikasvun yletön pieksäminen on osoitus äidin/isänrakkaudesta? Ja väkivallattomuus osoittaa vihaa omaa lasta kohtaan? Entä sitten sama logiikka aikuisten välisissä suhteissa? Jos mies pyyhkii akalla pöytää, nainen voi olla varma että häntä rakastetaan. Mutta jos mies käyttäytyy sivistyneesti eikä ole tippakaan väkivaltainen, hän vihaa puolisoaan sydänjuurin. Hei come on!!

Kärsi niin kauneimman kruunun saat

Nyt ollaan kieltämättä lähellä totuutta. Kymmenen missiehdokasta laitetaan vuosittain kilpailemaan Miss Suomi tittelistä. Matkan varrella pitää pukea ja riisua epämääräisten silmien alla. Kärsi niin kauneimman kruunun eli Miss Suomi tittelin saat. Paitsi ne finaalin 9 muuta, jotka riisuivat ihan turhaan.

Hiljaa hyvä tulee

Mitähän hittoa? Näyttäkää minulle firma, jolla on tämä motto, niin minä näytän teille hautaustoimiston. Onko sinulle tullut pomo työpäivän aikana sanomaan, että hiljaa hyvä tulee? Tuumaako selän takana kassajonossa vuoroaan odottava asiakas näin? Antaako jalkapallovalmentaja tämän ohjeen kentän laidalta, kun oma joukkue on tappiolla? Paskapuhetta.

On myös poikkeus säännössä, eli tämä sananlasku pitää paikkansa:

Kolmas kerta toden sanoo

Esimerkki: menet kolmannen kerran autokoulun inssiajoon, kolmannen kerran yliopiston pääsykokeisiin tai kolmannen kerran alttarille sanomaan tahdon. Jos kolmaskin kerta menee munille, syy löytyy peilistä. On aivan se ja sama, monestiko luet pääsykokeisiin, aloitat laidutuskuurin, tupakkalakon, joudut vankilaan tai menet avioon. Jos aiemmat kokemukset ja opit eivät mene perille, tulet ryssämään kerta toisensa jälkeen. Kolmas kerta todellakin toden sanoo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti