keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

En tiedä näenkö mä unta vai kahminko mä lunta

- Kop kop
Ovi avataan. Käytävässä seisoo kaksi siististi pukeutunutta nuortamiestä.
- Mitä asiaa?
- Päivää. Onko teillä hetki aikaa? Haluatteko kuulla koronasta?
- SLÄM! (ovi paiskataan kiinni).

**********

Välillä on tullut mieleen, että koska tämä uni päättyy? Elämä on kuin huonosta B-luokan kauhuleffasta: tappava tauti riivaa ihmiskuntaa, vanhukset lukitaan suojaan, Uudenmaan raja laitetaan kiinni ja Yhdysvalloissa Presidentti opastaa kansalaisia ruiskuttamaan desinfiontiainetta kehoonsa. Oikeasti, kuka olisi voinut käsikirjoittaa tämän?

Kuva: Pixabay
Samaan aikaan länsinaapuri elää jossain rinnakkaistodellisuudessa: koulut, ravintolat, kaupat, itse asiassa kaikki on auki normaalisti. Ihmiset istuvat kevätterasseilla pitäen 10 sentin suojaväliä toisiinsa. Porukkaa kuolee mutta jostain syystä ruotsalainen pysyy positiivisena ja uskoo tulevaisuuteen. Kai ne on kollektiivisesti päättäneet, että jos jonkun on mentävä niin Helan Går sumffaralla rallalla rallallei...

Kuva: Pixabay
Monia asioita on ikävä, etunenässä läheisiä ja ystäviä. Myös livekeikkoja alkaa olla tolkuton ikävä. Telkkarista tulee erilaisia olohuonekeikkoja, mikä auttaa pahimpiin vieroitusoireisiin. Mutta kyllä live on parasta livenä paikan päällä. Keikkoja perutaan ja mm. Herra Ylppö ja Semmarit siirsivät Henry's Pubin tapahtumansa syksylle. Kuopiorock jää tältä kesältä kokematta. Suonenjoen mansikkakarnevaaleillekin oli lippu plakkarissa mutta ei tule karnevaaleja eikä sen puoleen marjanpoimijoitakaan. Viimeksi karnevaalit jäi järjestämättä vuonna 1984.

Tästä lähtien autossa tulee aina olemaan käsidesiä
Eteenpäin sanoi mummo tiukassa lääkityksessä. Tästä selvitään, tavalla tai toisella. Osa meistä sairastuu, osa pysyy terveenä ja osa kuolee pois. Toivon meille kaikille tuota keskimmäistä kohtaloa. Otsikon repäisin Jussi Raittisen biisistä Metsämökin tonttu, joka voitti Syksyn Sävel -laulukilpailun vuonna 1974. "En tiedä näenkö mä unta vai kahminko mä lunta, on mahtava meininki meneillään".

Eihän tämä nyt niin mahtavaa ole, mutta pieni välikevennys lienee paikallaan.

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE! PYSYTÄÄN KOTONA!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti