keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kassalle tarvitaan henkilökuntaa, kiitosVuosi sitten erään ulkomaisen ruokatavaraketjun myymälässä kuulimme ensimmäistä kertaa kuulutuksen: Kassalle tarvitaan henkilökuntaa, kiitos. Vitsailin vaimolle, että mitäs jos menen toimistoon ja kysyn että kelpaisinko minä. Kätevä tapa heittää ”rekrytointi-ilmoitus” kaupan jonossa odottaville ihmisille.

Mutta itse asiassa eihän tuo saattaisi olla hullumpikaan ajatus. Rakennustyömaan ohi kävellessä tulisi kuulutus: Rännikadun pohjavalussa tarvitaan betoniraudoittajaa, kiitos. Tai lapsia kouluun viedessä koulun pihamaalla kaikuisi kuulutus: Kuvaamataidon tunnille tarvitaan sijaisopettajaa, kiitos. Tavoittaisikohan viesti paremmin potentiaalisen työnhakijan?

Ehkä parasta olisi kuitenkin keskittää kuulutukset sinne, missä ihmiset käyvät. Eli kauppoihin, marketeille ja suuriin yleisötapahtumiin. Työttömänkin pitää syödä ja missä muualla sitä on paremmin aikaa odottaa ja kuunnella muiden turinoita kuin kassajonossa. Siispä työkkärin avoimet työpaikat –nauha pyörimään automarketeille ja kalastelemaan ammattilaisia kaupan käytäviltä. Tämä idea ei ole patentoitu. Eli saa käyttää, työkkäri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti