lauantai 9. tammikuuta 2016

Fättness päiväkirja: Vietnamilainen ravintola The Alley, Kuopio


Tänään silmälasin hankintareissulla kävimme ex-tempore syömässä The Alleyssa. Vietnamilainen ravintola sijaitsee kauppakeskus Apajassa Kuopiossa. Paikalla oli aikaisemmin Ravintola Tokyo, joka lopetti viime vuonna. Torin alla sijaitseva liikepaikka on aika haastava. Asiakkaiden pitää tietää mitä etsiä, että osaa paikalle.
 
The Alley


Tilat vaikuttivat pienemmälle kuin Tokyon aikaan mikä johtui varmaan siitä, että ravintolaa ei oltu jaettu pieniin looseihin kuten aikaisemmin. Ei siinä mitään, kyllä siellä syömään mahtui. Tarjoilija oli pesunkestävä vietnamilainen ja suomenkieli oli vähän hakusessa. Olisi pitänyt ottaa se lyhyt vietnam lukiossa. Ruokalista oli kuitenkin selkeä, joten tilaaminen onnistui kivuttomasti. Ruokajuomaksi tarjottiin jasminteetä, joka meikäläiselle maistui auttavasti mutta vaimolle ei ollenkaan. Veikkaan että suun aukaisemalla ruokajuomaksi olisi saanut myös vettä mutta jäi kokeilematta, koska olimme vieraskoreita. Ravintolassa ravintolan tavalla.

Oikeassa yläreunassa oleva soossi oli taivaallistaVaimo tilasi noppapaistettua nautaa, riisiä ja vihanneksia. Minä otin nautaa, riisiä ja vihanneksia. Annokset olivat niin samanlaiset, että eron teki vain lihan koostumus. Minulla oli naudansuikaleita, vaimolla niitä noppia. Riisiä annoksessa oli sellainen keko, ettei nälkää jäänyt. Maut olivat mietoja ja ihan mukavia. Paras maku tuli pienessä kipossa tarjotusta soosista, jossa oli valkosipulia ja joitain… en saanut kiinni mutta oli kyllä pirun hyvää. Kruunasi koko annoksen. Ruoka + juomat kahdelle teki 22 euroa, eli edullisesti mahat täyteen. 
Alleysta suunnistimme kahvilaan ja vedimme vielä palanpainikkeeksi cappucinot + jäätelöt. Presson ikkunasta avautui näkymä Kuopion torille ja lämpömittari näytti – 12. Ihan leppoisa keli yli kahdenkymmenen asteen pakkasten jälkeen. Torilla tallustellessa todistimme vielä komean halo-ilmiön. Jo toisen halo viikon sisällä. Voiko noista ennustaa jotain? No ei tietenkään.


Uutisissa on kerrottu erilaisista muukalaisvastaisista katupartioista mm. Joensuussa. Katselin kaupunkia vähän sillä silmällä, joko villitys on rantautunut meillekin. Ei sattunut silmään. Ihan hyvä niin. Täällä riittää ulkomaalaisia ja ihmiset elävät sovussa, joten Kuopioon ei kaivat jengipartioita aiheuttamaan kaaosta ja pelkoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti