lauantai 23. tammikuuta 2016

Tosielämä jäljittelee fiktiota: Viinalta haissut inssi nukahti kesken ajokokeenEilen hätkähdin ja koin ankaran deja vun kun luin Iltalehdestä otsikon: Viinalta haissut inssi nukahti kesken ajokokeen. Kuulosti aivan meikäläisen novellille! Tarina oli kuitenkin tosi. Iltalehti kertoo näin:

”Asian toi julkisuuteen nainen, joka kirjoitti kokemuksestaan netin keskustelupalstalla. Nainen kertoi olleensa ajokokeessa perjantaina 15. tammikuuta. Naisen mukaan ajo oli sujunut hyvin, mutta palattuaan tarkastusasemalle hän oli joutunut herättämään alkoholilta haisevan tutkinnon vastaanottajan. Tämä oli hyväksynyt ajokokeen, vaikka ei uniltaan ollut koko ajosuoritetta havainnut.”

Hauskaa! Omasta inssiajostani on vierähtänyt yli kolmekymmentä vuotta. Ajokokeen suoritin Suonenjoella ja kaikki meni hyvin, mutta ajon aikana nuoren miehen mielikuvitus lähti lentoon ja kotona kirjoitin novellin nimeltä Inssiajo. Novellissa nuori mies nimeltä Eero menee suorittamaan ajokoetta ja huomaan heti alussa, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi. Ote tarinasta:

”Eero kiinnitti turvavyön ja katsoi syrjäkarein miestä. Hienoinen viinan löyhähdys deodoranttipilven seasta paljasti kaiken. Eeroa hermostutti jo ilmankin, ja nyt kun inssi oli ilmiselvästi kankkusessa ja vihainen, Eero meni täysin kipsiin. Koettaen rauhoittaa käsiään hän starttasi ja vaihtoi ykkösen silmään..”

Tarina jatkuu:

”Eero laittoi vilkun päälle, vaikkei nähnytkään risteystä. Eikä sitä tullutkaan. Hän ajoi kilometrin vilkku päällä, ennen kuin luovutti masentuneena. Inssi pelleili hänen kustannuksellaan. Ohi ajavan henkilöauton takaikkunasta heristettiin vihaisesti nyrkkiä. Samalla inssi alkoi kuorsaamaan.

Eero ei oikein uskonut korviaan. Hän katsoi varovaisesti miestä, mutta aurinkolaseista heijastui vain Eeron hikiset kasvot. Inssi nukkui! Oli nukkunut jo pitkän aikaa ja sanonut suuntia unissaan.”

Koko novelli löytyy tästä: Inssiajo

Julkaisin novellin blogissani 11.12.2013 ja nyt todellisuus jäljittelee fiktiota. Nuorena tuli kirjoitettua enemmänkin novelleja ja muutama on päätynyt myös tänne. Toivon tosin hartaasti, ettei niiden osalta tapahdu samoin kuin Inssiajolle. Kaikkien fiktioiden ei tarvitse toteutua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti