tiistai 26. huhtikuuta 2016

Fättness päiväkirja: Grillsson Steakhouse & Bar, Haapaniemenkatu 22 Kuopio


Nyt on tullut käytyä pari kertaa Grillssonissa, joten lienee paikallaan pieni arvio tästä ravintolasta. Mainittakoon taas, että Fättness –matkailija ei syö ilmaisia lounaita, joten risut ja ruusut tulevat vilpittömästi ilman lahjontaa tai korruptiota. 

Grillsson Steakhouse & Bar sijaitsee Hotelli Atlaksessa aivan Kuopion torin vieressä, eli melekein mualimannavassa. Kävele Atlaksen ovesta sisään ja läpi rakennuksen, kunnes tulet ravintolan puolelle. Paikkana hillitty ja miellyttävän rauhallinen. Juuri sellainen, jonne voi tulla syömään kiireettömästi isommallakin porukalla. Ja niinhän me tehtiin.

Hotelli Atlas on Carlsonin talossa, torin vieressä. Grillsson on Hotelli Atlaksessa
Kun nimessä lukee Steakhouse tietää, mitä tuleman pitää. Ruokalistalla on pääasiassa pihvejä ja hampurilaisia. Voit joko valita kokoa-se-itse periaatteella lihan + perunat + kastikkeen + lisukkeet tai tilata valmiita annoksia. Kokemusta on kertynyt kahden ruokalajin verran. Toinen vei kielen mennessään, toinen oli ihan hyvä.

Ensimmäisellä kerralla tilasin Rydbergin pihvin Grillsonin tapaan. Annoksessa oli Black Angus –härän sisä- ja ulkofilepaloja, grilliperunoita, bearnaisekastiketta ja lämmintä Coleslaw –salaatti. Taivaallisen hyvää! Tosin mikäpä ei olisi bearnaiskastikkeessa. Satsi on sopivan kokoinen, eli aikamies voi syödä sen kanssa myös alkuruuan ja jälkiruuan. Hintaa 23 €.

Toisella kerralla söin Black Angus ulkofileepihvin. Pihvi on muhkea 250 grammainen, joten onneksi jätin alkuruuan väliin. Mukaan kuuluu ranskanperunat ja valkosipulivoita. Ei pärjännyt Rydbergin pihville. Pihvissä oli paksu rasvakerros kyljessä, mutta se kai kuuluu ulkofileen luonteeseen. Meikäläiselle se oli pieni miinus. Jotain keventävää tästä puuttui. Paksu pihvi, ranskalaiset ja maustevoi on aika raskas yhdistelmä. Hintaa annoksella 28,80 €.


Black Angus ulkofilepihvi
Huom: En paljon perusta jälkiruuista, mutta ravintolassa ne pitää aina testata. Mustikka- Pannacotta oli todella hyvää ja sitä olisi voinut syödä enemmänkin. Creme Brule trio oli erikoinen: kolme pientä Creme Brule annosta, joissa yhdessä oli valkosuklaata, toisessa mustikkaa ja kolmannessa basilikaa. Basilika oli erikoinen mutta maistui kaikille, valkosuklaa makeudessaan tökkäsi muutamalla. Kaiken kaikkiaan Bruleeta oli riittävästi.

Creme Brule Trio ja vaahtokarkkeja
Tarjoilu on mukavaa mutta aika verkkaista, joten mene Grillssoniin ajan kanssa. Ihan hyvä, ruuhkaton ja kiireetön pihvipaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti