perjantai 15. huhtikuuta 2016

Saatanalliset säkeet: Rockin väärinpäin äänitettyjä piiloviestejä


Kauan sitten 1900-luvulla, kun digiajasta ei ollut vielä hajuakaan, kuunneltiin LP-levyjä. LP-levyt ovat litteitä vinyylikiekkoja, joihin musiikki tallennettiin mekaanisesti (selvennys nuoremmille lukijoille). Väitetään, että LP-levyt tulevat kestämään pidempään kuin nykyajan bittiavaruuteen talletettu musiikki. Uskon tähän lujasti.

1970-luvulla hardrock ja heavy-musiikki herätti uskonnollisissa piireissä intohimoja. Hevi oli saatanasta ja jokainen sen kuuntelija saatananpalvoja. Todisteeksi tästä uskovaiset soittivat bändien levyjä takaperin ja väittivät löytäneensä piiloviestejä, joissa käskettiin seuraamaan suurta sarvipäätä ja pyhittämään elämä hänelle. Osa näistä viesteistä oli yhteensattumaa ja huuhaata, mutta osa myös tarkoituksellista härnäämistä. Rokkarit todellakin piilottivat takaperin äänitettyjä lauseita kappaleiden lomaan, useimmiten kieli poskessa faneja varten ja ärsyttääkseen moraalinvartijoita. 


Tässä muutamia tunnetuimpia takaperin soitettuja "piiloviestejä" Youtubesta. Mukana mm. The Beatles, Led Zeppelin ja Soundgarden:


Juice Leskinen teki aiheesta pilaa kappaleessa Hevidiggarin vuorisaarna. Piiloviestin lausuu tuottaja Mika Sundqvist:


Ja aiheelle uskollisena Ari Koivunen teki coverissaan myös piiloviestistä oman version:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti