maanantai 22. elokuuta 2016

Kansalaisaloite Suomen olympiamaineen pelastamiseksi
Kaikkien aikojen mahalasku. Katastrofi. Fiasko. Siinä muutamia otsikoita olympialaisten tiimoilta. Suomi sai vaivaisen pronssin. Muut menevät menojaan. Jopa Fidzi ja Kosovo ottivat kultaa. Mikä avuksi? Miten tästä noustaan? Minulla on ehdotus.

Suomi on pieni maa, mutta meillä on tukku omituisia urheilulajeja, joita ei harrasteta muualla. Nyt kansalaisadressi pystyyn ja vaaditaan, että KOK ottaa seuraaviin olympialaisiin uusiksi lajeiksi:

Pesäpallo. Ois nimittäin niin paljon mielenkiintoisempi laji kun nuo joutavanpäiväset baseballit ja softballit. Ajattele: olympiakisojen päättäjäispäivänä oikein kunnon Itä-Länsi-ottelu. Niinistö pitää huolen, että me kuulutaan edelleen Lännen joukkueeseen. Toivoa sopii, ettei venäläiset douppaa taas niin, että ne suljetaan pois koko idän joukkueesta.

Eukonkanto. Mikäs sen hienompi laji kuin eukonkanto! Ja mitali tulee Suomeen varmasti, jos joka maasta ois vaan yks pari kisaamassa. Tosin se kirkkain mitali taitaa mennä Viroon, mutta ei haittaa. Hoppee ei oo häppee.

Suopotkupallo. Aatteleppa ite: kerrankin suomalainen joukkue pelaa futiksen olympiamitalista ja pystyy tasavertaiseen rämpimiseen Saksaa ja Brasiliaa vastaan. Laji on sen verran verkkanen, että voidaan laittaa Litmasen Jari suohon munia myöten piilokärjeksi ihan vastustajan maalin hollille. Ei tarvitse kun toimittaa pallo Jartsalle, Litti pistää sen reppuun ja taas soi maammelaulu.

Löylynheitto. Jos tässä lajissa suomalainen ei pärjää, niin ei sitten missään. Ja tulevaisuus on taattu, kun Suomen nuori jo pienestä pitäen saa oppia isältä pojalle, miten korkeissa lämpötiloissa pitää olla ja käyttäytyä.

Mölkky. Heittolajien aatelia. Vähän niin kuin curling talviolympialaisissa, paitsi ei sinne päinkään. Mölkyssä kilpaillaan miesten- ja naistensarjassa, sekaparina ja joukkueena. Ja taas soi maammelaulu. Tuota nimipuolta pitää varmaan vähän rukata ennen kisoja. Voi olla, että hienon heittolajin nimi taipuu ulkomaalaisen suussa mulkuksi.

Näissä lajeissa suomalaismenestys olisi taattu ja kultaa sekä kunniaa sataa kansan ahnaaseen laariin. Miten on? Allekirjoitatko vetoomuksen?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti