torstai 4. elokuuta 2016

Fättness päiväkirja: Konttiravintola Morton, KuopioKuopiosta kuuluu kummia. Röyhkeät rautalampilaiset ovat tulleet kaupunkiin viemään meidän rahamme. Vaihtavat kuulemma hampurilaisaterioita euroihin. Mitä pirua? Mistä nuo maalaiset tulevat ja mitä heillä on mielessään? Tästä piti ottaa selvää.Konttiravintola Morton on nimensä veroinen. Ravintola koostuu konteista ja niiden ympärille rakennetusta terassista. Paikka sijaitsee kivenheiton päässä torilta, H-talon edessä. Paikka on vilkkaalla kävelykadulla, joten nälkäisistä asiakkaista ei pitäisi olla pula. Meilläkin oli vaimon kanssa nälkä, joten ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan.

Ruokalista näytti mukavan pelkistetyltä. Pikku nälkään oli kolme vaihtoehtoa, isompaan nälkään seitsemän ja jälkinälkään yksi. Meillä oli isompi nälkä, joten tilasimme molemmille Kaskenpolttaja Burger –aterian. Sain tarjottimelle juomat ja pienen muovisen lehmän. Niiden kera siirryimme terassipöydän ääreen odottamaan.Vaikka porukkaa oli ihan kohtuullisesti, ei ruokaa tarvinnut odottaa kauan. Ateriaan kuului hampurilainen, karamellisoitua sipulia ja tomaattia, ranskalaisia ja dippiä. Hampurilaispihvi oli mehukas ja sämpylä maukas. Ranskalaisdippi rulasi, eikä annos kaivannut edes ketsuppia. No, laitoin kuitenkin vähän. Tätä ateriaa on turha verrata mäkkärin ja hesen aterioihin. Nyt puhutaan Ravintola-annoksesta isolla ärrällä.

Kaskenpolttaja Burger –ateria

Hintaa aterialle tuli 14,50 € + juoma. Muut Burger –ateriat ovat hintatasoltaan 14 – 15.50 €. Hinta-laatu suhde on hyvä, eikä tämä käynti jäänyt viimeiseksi. Kyllä rautalampilaiset osaa.

Konttiravintola on kesäeläjä. Syksyn tullen se palaa kotikonnuilleen. Ravintolassa on säävaraus, eli sateisena päivänä paikka on kiinni. Lähtiessä kävelimme Oksapoika patsaan ohitse. Oksapoika seisoo selkä Mortoniin päin, katsoo iloisen näköisenä taivaalle ja vaikuttaa onnellisen raukealle. Onkohan sekin käynyt Mortonissa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti