tiistai 28. lokakuuta 2014

Perinteet kunniaan. Päästäkää psykopaatti irti!Nykyajan poliittinen korrektius on mennyt jo liian pitkälle. Amerikkalaiset eivät puhu enää joulusta vaan toivottavat onnellista lomaa (Happy holidays). Suomessa mietitään, voiko koulun kevätjuhlassa soittaa suvivirttä. Kieltoja, rajoituksia, turvallisuusohjeita, valistuskampanjoita. Mitä vielä? Miten pitkälle tämä nössöily voi mennä? Pehmoilu hapattaa perinteiset tavat ja pilaa meidän nuorison. Ja nuorissa on sentään tulevaisuus!!

Kun minä olin nuori, joulun aikaan tontut liikkuivat ikkunoiden takana ja kirjoittivat muistiinpanoja. Jos et ollut kiltisti, pukki toi aattona risuja. Miten kävisi tämän päivän pukille ja tontuille? Joulupukki joutuisi putkaan pahoinpitelystä ja tontut laitettaisiin telkien taakse salakatselusta. Ei näin! Kyllä tonttujen pitää tirkistellä rauhassa makuuhuoneiden ikkunoista ja jos isä ja äiti tekevät jotain, mikä ei sovi ulkopuolisen silmille, niin peitto päälle ja verhot kiinni. Joulupukin täytyy saada piestä tuhmia lapsia mielensä mukaan, jotta pienet piltit oppivat kuriin ja nuhteeseen. Lahjoja ei tipu laiskoille ja lahjattomille.

Uusivuosikin on sellainen farssi, ettei paremmasta väliä. Alle kahdeksantoistavuotiaille ei myydä raketteja ja nekin, jotka ovat myynnissä, ovat jonkin viranomaisen hyväksymiä. Entisaikaan uudenvuoden aattona raketteja ampui jokainen mukula, joka oli oppinut seisomaan. Suojalaseista ei ollut tietoakaan ja vuosi ei vaihtunut, ellei kylällä edes yhdellä juhlijalla osunut raketti silmään tai räjähtänyt pommi käteen. Isännät ampuivat haulikolla valojuovia naapurien katoille ja sitten painittiin lumihangessa. Aamulla kaikille oli selvää, että vuosi on vaihtunut. Korvissa soi ja silmissä säkenöi vielä pitkään.

Entäs tämä vappu? Voi veljet! Rauhallisia piknikkejä nurmikoilla, skumppaa ja ruotsalaisia juomalauluja. Mitä helvettiä? 70-luvulla kommunistit marssivat vappuna punaliput liehuen ja lauloivat, miten työläisten pitää nousta sorron yöstä ja kaataa työnjohtajat, kapitalistisiat ja porvarit. Opiskelijat pyörivät niin päissään, että vappupäivänä ei ollut enää ylioppilaslakista tietoakaan. Poliisit pamputtivat estoitta kovimpia juhlijoita ja veivät heitä joukolla putkaan. Eihän nykynuoret saa ostaa kaupasta edes vappusimaa, koska sen myyminen on kiellettyä alle kahdeksantoistavuotiaille. Säälittävää. Todella säälittävää.

Juhannuksessa sentään on vielä häivähdyksiä vanhoista perinteistä. Kokkoja poltetaan ja juhannusjuomaa otetaan reippaasti. Tosin näihinkin tapoihin on tullut uusia rajoituksia ja määräyksiä, jotka meinaavat vesittää hienon keskikesän juhlan. Kokkoja ei saa sytyttää metsäpalovaroitusalueilla, veneillessä pitää käyttää pelastusliivejä ja kuskin tulee olla vesiselvä. 70-luvulla rakennettiin rantaan kokko ja sitten kuunneltiin säätiedostusta. Kun radiossa kuulutettiin, että juhannuksena on metsäpalovaara, siirrettiin kokko kaksi metriä lähemmäs rantaviivaa. Veneilemään ei ollut asiaa ennen kuin kuski oli ottanut rohkaisua ja veneilyliiveistä ei ollut tietoakaan. Ne keksittiin varmaan vasta kasarilla. Joka juhannus hukkui sankoin joukoin suomalaisia ja metsät paloivat iloisesti kun kokkotulet levisivät maastoon. Juhannus oli sentään oikea juhannus!

Nyt on sitten halloweenin aika. Kurpitsalyhtyjä, trulleja ja hassuja asuja. Voi herran jestas! Ei se näin mene! Kun minä olin  pieni, halloween oli vuoden pelottavin juhla. Joka kerta sai pelätä, koska noutaja tulee. Naapurustossa kulki valkoiseen naamariin pukeutunut psykopaatti leipäveitsi kädessään. Hän ei koskaan juossut eikä puhunut mitään. Käveli vain jämäkästi eteenpäin ja huohotti tasaisella äänellä. Kun psykopaatti sai käsiinsä teinin, hän silpoi uhrinsa leipäveitsellä ja ripusti roikkumaan milloin seinäkoukkuun, milloin kattolamppuun. Tosin hän tappoi ainoastaan niitä teinejä, jotka olivat harrastaneet seksiä, joten minä oli turvassa. Mutta yhtä kaikki, me kaikki pelättiin Michael Mayersia ja juostiin kuin hullut, kun hän ilmestyi verannalle seisomaan. Karkki vai kepponen? Mitäpä arvelet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti