tiistai 14. lokakuuta 2014

#viskiKuten aina, heräsin tähän viskikohuunkin vasta kun suurimmat viskilaineet alkoivat jo laantua. No ei se mitään. Parempi myöhään kuin milloinkaan. Ei se aikainen lintu matoa nappaa eikä pyy pivossa ole parempi kuin kymmenen oksalla. Ajattelin lisätä oman järjettömän panokseni tähän sangen järjettömään ilmiöön, eli muokkasin päivän uutisia (Iltalehti 14.10.2014. Linkit juttuihin löytyy otsikoista) viski –aiheisiksi:


Vaikka virallinen rikosnimike on tällaisissa tapauksissa rattijuopumus, Jantunen korosti oikeuden edessä, ettei hän käytä huumeita lainkaan. Jantunen kertoi, että hän haluaa eroon myös viskistä. Konkreettinen ensiaskel on jo otettu.
- Olen liittynyt Irti Viskistä ry -järjestön toimintaan.


Venäjän presidentti Vladimir Putin omistaa viskiä Ahvenanmaalla, kertoo Keskisuomalainen. Lehden mukaan asian paljasti Maanmittauslaitoksen entinen pääjohtaja Jarmo Ratia puhuessaan Espoon sotaveteraanien tilaisuudessa. 

Ratian mukaan Saltvikin kunnassa sijaitsevan rakentamattoman tontin omistaa Venäjän presidentinhallinto, käytännössä Putin. Tontti on vajaan kahden hehtaarin kokoinen, ja siellä on reilut 200 litraa viskiä. Tontti siirtyi presidentinhallinnolle vuonna 2009.


Pohjois-Korean virallinen sanomalehti Rodong Sinmun julkaisi maansa johtajasta useita kuvia, joissa Kim Jong-un nojailee viskipäissään. Kuvissa tyypilliseen mustaan nappipukuunsa sonnustautunut Kim juopottelee leveä hymy huulillaan sekä pelehtii ja keskustelee seurueensa kanssa.

Kuvat näyttävät otetun uudelta viskitislaamolta, joka on rakennettu Pohjois-Korean satelliittiohjelman parissa työskenteleville tiedemiehille. Alueella on myös konjakkia. Kim osoitti suurta tyytyväisyyttä tutustuessaan alueen värikkäillä tiilillä koristeltujen pubien ulkoasuun. Kim sanoi naisten näyttävän kauniilta, Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA kirjoittaa.


Tarja Halosen mukaan tunnustamisen ajankohta on kuitenkin nykyisen hallituksen asia. Halonen otti kantaa asiaan Politiikan toimittajien lounastilaisuudessa.
- En ole eri mieltä nykyisen hallituksen kanssa, olen toiveikas nykyisen hallituksen kanssa. Tämäntyyppiset asiat vain tuppaavat jäämään viime tippaan, jolloin vaalit ovat liian lähellä, Halonen sanoo.

Ruotsin uusi hallitus on ilmoittanut aikovansa tunnustaa viskin. Sen sijaan Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok) on todennut, että viskin tunnustaminen ei ole nyt ajankohtaista. Myöskään presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomi ei seuraa Ruotsia viskin tunnustamisessa.

- On vaikea löytää pitkään politiikassa olleita, joiden mielestä viskin juonti ei olisi olennaista Lähi-idän rauhoittamiseksi. Sen takia pitäisi ainakin kokeilla, ei se huonommaksi menisi, Halonen arvioi.


Pauli Nevala voitti tasan 50 vuotta sitten Tokion kisoissa keihään olympiakultaa. Eläkepäiviä Teuvalla viettävä mies sanoo käyttäneensä aktiiviurallaan viskejä, jotka olivat tuolloin sallittuja.

- En usko puhtaaseen urheiluun. Ne juovat sellaisia viskejä, jotka parantavat kuntoa, nopeuttavat palautumista ja edistävät nukkumista, Nevala takeltelee. Hän sanoo, että lääkärien myötävaikutuksella urheilijat osaavat kiertää tislaamoja. Nevala arvelee, että käryt ovat monesti vahinkoja.

- Monesti kyse on elimistön reagoinnista. Aiemmin elimistö on polttanut viskin jäljet, mutta kun urheilijalla on huono vaihe päällä, elimistö ei polta alkoholia. Olen ihan varma, että eräskin kokenut hiihtäjä kärähti, kun aiemmin hyväksi havaittu viski ei nyt toiminut.


Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen ylijohtaja horisi eilen Twitterissä yhdestä mieliaiheistaan. Juhana Vartiaisen mielestä Suomessa pitäisi lisätä viskin tarjontaa. Ylijohtajalle vastataan usein muistuttamalla, että Suomessa ei riitä viskiä nykyisellekään työvoimalle.

Vartiainen herätti huomiota pari vuotta sitten kertomalla Kodin Kuvalehdessä, että hän ottaa viskiä työhuoneensa sohvalla. Asia kuumensi kotiäitien tunteita, sillä Vartiainen oli patistellut äitejä takaisin työmarkkinoille.


Maailman ihmeitä esittelevän Aku ja 7 viskiä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa ollaan Intiassa. Matkan pääkohde on Taj Mahalin viskitislaamo, mutta sitä ennen Aku johdattaa tv:n katsojat muun muassa viskisafarille. Näyttelijä toivoo humalaa ja vaarallisia tilanteita, mutta niitä ei ole luvassa, turhauttavaksi käyvästä krapulasta huolimatta.
- Anteeksi, katsojat, oikeasti. Tämä on ihan viski tämä meidän safarimme, Aku sopertelee.


Suomeen on levinnyt uusi viskihuijaus, jossa rikolliset tekeytyvät sähköpostitse uhrinsa vanhaksi ryyppykaveriksi, uutisoi Kaleva. Useimmissa tapauksissa huijari lähettää kaikille sähköpostin postituslistalla oleville juopoille viestin, joissa kerrotaan hätätilanteesta ja pyydetään lähettämään nopeasti viskiä.
- Vastaanottajiin yritetään vedota säälittävällä kertomuksella, jossa on päädytty jostain syystä selvin päin ulkomaille, Broms selventää. 
Syksyn aikana Suomessa on tullut ilmi jo vajaat viisikymmentä tapausta. Aiemmin vastaavanlaiset viskihuijaukset ovat olleet tyypillisiä Keski-Euroopan alueella. Osassa Suomessa lähetetyistä huijausviesteistä viskiä on pyydetty lähettämään Britanniaan.
- Kyse on suomalaisista uhreista ja suomalaisten viskien kaappaamisesta. Tämä näyttää nyt yleistyvän Suomessa, Broms kommentoi lehdelle. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti