perjantai 25. maaliskuuta 2016

Maapallo mahassaKaveri oli ottanut tatuoinnin ja esitteli sitä meille töissä. Tatuointi oli maailmankartta, pelkillä ääriviivoilla. Se sijaitsi kyynärvarren ”sisäpuolella”. Vaikka en isommin tatskoista piittaa niin pitää tunnustaa, että se oli siisti.

Tatuoimaton iho on kohta harvinaisuus. Meikäläisen nuoruudessa tatskoja oli vain rokkareilla ja linnakundeilla. Nyt tatuoinnit ovat valtavirtaa, mutta meikäläinen taitaa jäädä valtavirran ulkopuolelle. Paitsi että tuosta kaverin kuvasta sain yhden kuningasidean.

Entäpä jos ottaisin maailmankarttatatuoinnin vatsaani? Siinä alkaa olla jo pieni maapallon aihio. Pinta-alaa on enemmän kuin kyynärvarressa, joten pelkkien manner ääriviivojen lisäksi karttaan voisi piirtää valtioiden rajat. Tämä saattaa tosin aiheuttaa ongelmia. Mihin esimerkiksi piirretään raja Krimin niemimaan kohdalla ja minkälainen tulee olemaan Syyrian ja Irakin alue tulevaisuudessa? Pitää vain lukita vastaus vuoteen 2016 ja mennä sen mukaan riippumatta siitä, miten maantiede elää ja muuttuu ajan saatossa.

Kun tässä sitten ikää ja elopainoa tulee lisää, voi tatuointia tarkentaa ja rikastuttaa. Kymmenen kilon päästä karttaan merkitään jo isommat pääkaupungit ja parinkymmenen kilon jälkeen muutkin metropolit mahtuvat vatsalle. Kun pallo kasvaa ja pyöristyy, kartta saa lisää yksityiskohtia. Jossain vaiheessa mahamaapallo pitää sisällään suurimmat vuoristot, joet ja muut pintamuodostelmat.

Tavoitteena on, että jonain päivänä karttapallostani löytyy myös Kuopio. Ja miksei myös pienemmät naapurikunnat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti