keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Naistenmiehen naistenpäiväNaistenpäivä meni oikein hienosti, kiitos kysymästä. Heräsin jo perinteisesti aamu viideltä ja leivoin rakkaalleni kakun. Kahdeksan aikoihin herättelin sydänkäpyseni tuomalla hänelle vuoteeseen kahvia ja tuoreen kakkupalan. Sitten otin jakkaran alleni ja lauloin Kaj Chydeniuksen: Sinua sinua rakastan itseäni kitaralla säestäen. Lopuksi vietimme kiihkeän lemmenhetken ja nautimme jälkikäteen vielä toiset kupit kahvia sekä palan kakkua.

No ei se noin mennyt! Kiinni jäin. Enhän minä muistanut koko päivää. Vasta töissä havahduin aiheeseen kuin työtoverini (naispuoliset) onnittelivat toisiaan naistenpäivän johdosta. Joo, onnea vaan totesin heille hieman tökösti ja ajattelin että ei helvetti: taas yksi päivä jonka jokaisen miehen pitää muistaa. Wikipedia kertoo naistenpäivästä seuraavaa:

Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran 19. maaliskuuta 1911, jolloin Itävallassa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä järjestettyihin kokoontumisiin osallistui yli miljoona naista ja miestä. He vaativat naisille äänioikeutta, työoikeutta, oikeutta ammattikoulutukseen ja työsyrjinnän lopettamista. Vuonna 1975, jota vietettiin kansainvälisenä naisten vuotena, Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton, ja se sai samalla nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”.Onneksi minulla oli työpäivän jälkeen aikaa paikata tilanne. Kävin kotimatkalla kukkakaupan kautta ja nappasin mukaani suuren vaaleanpunaisen ruusun. Kotona ojensin kukan vaimolle ja toivottelin hyvää naistenpäivää. Vaimo oli hyvin otettu ja hyväntuulinen. Eli loppu hyvin, tällä kertaa. Pieni lahja tai muistaminen on aina paikallaan vaikka sanotaankin, että ajatus on tärkein. Ajatus vain ei yksin riitä. Itse asiassa sanonnan on varmasti keksinyt mies, joka taas kerran unohti hankkia naiselleen lahjan merkkipäivän kunniaksi.

Olen aina aika ajoin itkenyt tasa-arvon perään, noin niin kuin miesnäkökulmasta. Joten kysymys kuuluu, miksei meillä ole miestenpäivää? Tähän voin vastata rehellisesti, että ei me miehet sellaista tarvita. Itse asiassa miestenpäiviä on pitkin vuotta. Miestenpäivä on mm. aina kun Kalpa luistelee askiin, Popeda nousee lauteille, Pleikkari laitetaan tulille tai äijäporukka lähtee baariin. Kyllä me miehet osaamme miestenpäivän polkaista syystä jos toisesta, ei siihen tarvita erillistä kalenteripäivää.

Höpinöistäni huolimatta oikein hyvää naistenpäivää kaikille naisille! Te olette päivänne ansainneet.

PS: Otsikko on muuten täysin tuulesta tempaistu, mutta jos se sai sinut lukemaan tämän jutun loppuun asti, sehän toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti