sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ennustuksia vuodelle 2015Vuoden vaihtuminen tuo aina tullessaan kaikenkarvaiset ennustajaeukot ja maailmanlopun maalarit. Selailin internetin ihmeellistä maailmaa ja koostin tähän muutaman palan, mitä tuleman pitää. Yllättäen ennustukset eivät olleet kovin positiivisia. Jätin pois pahimmat tulta ja tulikiveä –ennustukset, jotta et ahdistuisi liikaa.

**

Yhdysvaltalaisen Stratfor-tutkimuskeskuksen johtaja George Friedman ennusti viisi vuotta sitten julkaistussa kirjassa, että länsimaiden ja Venäjän kamppailu vaikutusvallasta Ukrainassa puhkeaisi kriisiksi viimeistään vuonna 2014.

Friedmanin ennusteessa Venäjä tulee vielä liittoutumaan sotilaallisesti Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa. Tämän jälkeen venäläisjoukot valvovat aluetta Mustaltamereltä Karpaattien vuoristoon ja Puolan ja Liettuan rajoille asti.

Seuraava askel on Friedmanin mukaan Baltian maiden neutraloiminen, joka alkaa vuoteen 2015 mennessä. Venäjä rahoittaa Baltian maiden venäjänkielisten vähemmistöjen nationalistisia liikkeitä ja yllyttää niitä provokaatioihin hallitusta vastaan.

Kun Baltian maiden hallitukset pyrkivät tukahduttamaan venäläisvähemmistön protesteja, Venäjä asettaa talouspakotteita ja uhkaa katkaista kaasuntoimitukset. Viimeisenä keinona Venäjä käyttää sotilaallista pelotetta.


Internetissä vaikuttanut nimimerkki John Titor ennusti vuonna 2001, että maailmanlaajuinen ydinsota alkaa 2015, kun Venäjä hyökkää Yhdysvaltoihin. Tosin sama heppu ennusti, että Yhdysvalloissa käytäisiin sisällissota vuosina 2004 - 2005…


Paluu tulevaisuuteen 2 –leffassa näytettiin vuotta 2015: Autot lentävät, älyvaatteet muokkautuvat käyttäjänsä vartalon mukaisesti, skeittilaudoista on tullut liitoversioita. Ei taida ehtiä toteutua tänä vuonna.


Venäjän ääni –nettisivuilla ennustetaan tulevaa vuotta tähän tyyliin:

Vuosi 2015 on Venäjälle uusien mahdollisuuksien vuosi. Bulgarialainen selvännäkijä Vangan mukaan kukaan ei voi pysäyttää Venäjän kehitystä.

Myös yhdysvaltalaiset ennustajat uskovat, että Venäjä tekee vuonna 2015 läpimurron. Edgar Cayce, joka tunnetaan nukkuvana profeettana, teki yli 26 tuhatta ennustetta. Caycella oli kyky vaivuttaa itsensä eräänlaiseen transsitilaan, jossa hän vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin. Suurin osa hänen tekemistään ennustuksista on toteutunut. Cayce ennusti, että Venäjästä tulee vuonna 2015 Nooan arkki kaikille köyhille ja syrjäytetyille. Vapaa Venäjä tuo toivoa koko maailmalle.

Samaa ennusti myös Jeane Dixon. Diksonin ennustukset olivat niin täsmällisiä, että presidentti Ronald Reagan nimitti hänet neuvonantajakseen. Venäjä saa uuden kehitysmahdollisuuden, uskoi Dixon. Eri ennustajat ovat yhtä mieltä siitä, että Venäjällä on suuri tulevaisuus. Venäjä kehittyy ennennäkemättömälle tasolle, ennusti italialainen Mavis. Venäjä tulee määrittelemään koko maailman kehitystä, hän uskoi.Jääkiekkolehden kausioppaassa ennustettiin KalPan (Kuopio) sijoitus SM-Liigan runkosarjassa 2014-2015 asiantuntijavoimin näin:

Iltalehti / Tomi Salomaa: KalPa 10.
Ilta-Sanomat / Jussi Paasi: KalPa 12.
MTV Sport / Antero Mertaranta: KalPa 14.Hymy-lehden selvännäkijä kertoi seuraavaa:

Vuonna 2015 Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saavat vihdoin odotettua perheenlisäystä. Itse asiassa lapsi ei vielä synny tulevana vuonna, vaan odotuksesta uutisoidaan vuoden loppu kolmanneksella.

Tauski menee kihloihin, eikä tämä välttämättä ole lyhytaikaistakaan. Nyt kylläkin kyseessä on vähän kypsempi nainen. Näen hänen olevan vakuutus- tai pankkialalta, ja suomalainen. Tauskilla pysyy mukavasti myös korkki kiinni, ainakaan emme lue ensi vuonna viinanhuuruisia juttuja.


Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) 8. joulukuuta 2014 julkaiseman vuodenaikaisennusteen mukaan lopputalven eli tammikuusta maaliskuuhun 2015 ulottuvalla kolmen kuukauden jaksolla on odotettavissa keskimäärin seuraavaa:

Lämpötila: Lämpötilassa ei ole Suomen osalta poikkeamaa suuntaan tai toiseen.
Sademäärä: Sade-ennusteen mukaan jakson sademäärässä ei ole selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Savoksi kiteytettynä: Ilimoja piisaa.


Tähän lopuksi laitan sitten vielä oman ennustukseni, joka on yhtä vakava ja varteenotettava kuin kaikki nuo edelle mainitut:

Vuoden 2015 lopulla Vladimir Putin ilmoittaa yllättäen jättävänsä Venäjän Tasavallan Presidentin duunin. Hän kertoo kaikelle kansalle, että on aika vaihtaa maisemia ja kokeilla jotain ihan muuta.

Joulukuussa saamme Hollywoodista lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan suuren amerikkalaisen elokuvayhtiön kiinnittäneen Putinin uutuusleffansa tähdeksi. Kyseessä on jatko-osa Arnold Schwarzeneggerin vuoden 1993 toimintaleffalle Last Action Hero. Elokuvassa Last Action Hero 2: Son of Last Action Hero, Vladimir Putin näyttelee Schwarzeneggerin poikaa. Luonnollisesti ilman paitaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti